Nunjez, Suarez, Bentankur i Kavani (©AFP)
Nunjez, Suarez, Bentankur i Kavani (©AFP)

Urugvajski uragan rasturio Kolumbijce, rešetala napadačka sadašnjost i budućnost Nebeskoplavih

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.11.20. | 23:54

Kafeterosi bez odgovora u derbiju treće runde južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - 3:0

Na papiru derbi runde. Na terenu igra mačke i miša. Reprezentacija Urugvaja rasturila je ubitačnim kontrama Kolumbiju u derbiju trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, potvrdivši da je poraz od Ekvadora u prethodnoj rundi bio samo loš dan – 3:0 (2:0).

Međutim, sve bi bilo drugačije samo da su izabranici Karlosa Keiroža istrčali na Barankilju. Bili su Kolumbijci potpuno dezorjentisani, bez žara, borbe i strasti karakterističnih južnoameričkim selekcijama. Takvim pristupom nisu ni mogli da pariraju "namazanim", iskusnim Urugvajcima. Posebno je u domaćoj reprezentaciji podbacio Evertonov tandem Mina-Rodrigez, koji je kumovao porazu svog tima. Doskorašnji vezista Reala i pre meča je bio na udaru kolumbijskih medija zbog partija iz prethodna dva kvalifikaciona meča, a večerašnjom partijom samo će dodatno užariti pera tamošnjih novinara.

Izabrane vesti

Napad potpuno odsečen, odbrana sklona amaterskim greškama, vezni red bez kompasa.I upravo su posle grešaka u manevru Kafeterosa i stigla dva gola gostujućeg tima. Prvi već u 5. minutu. Rizično dodavanje poslao je Džeri Mina u sredinu, Džeferson Lerma iz iskoraka vratio netačnu povratnu loptu i u svega nekoliko sekundi već je bilo 1:0. Luis Suarez je ostavio za Najtana Nandeza, vezista Kaljarija ''zavukao ispod lakta'' za Edinsona Kavanija, a Matador uhvatio Davida Ospinu na krivoj nozi. Deluje neverovatno, ali bio je ovo prvi nastup Kavanija u nacionalnom dresu posle punih godinu dana. Korona virus je početkom godine odložio reprezentativne utakmice, potom je 33-godišnji napadač gotovo tri meseca bio bez kluba, zbog čega ga je Tabarez izostavio sa prethodnog spiska za uvodne mečeve kvalifikacija. Međutim, Kavani upisuje sve više minuta u Mančester Junajtedu, protiv Evertona čak postigao i prvi gol, a vremešni urugvajski stručnjak to nije izignorisao.

Drugi gol takođe je stigao posle greške Kolumbijaca na sredini terena. Hames Rodrigez je petljao na centru, Rodrigo Bentankur mu iščeprkao loptu, posle duplog pasa sa Suarezom se našao u šesnaestercu Kolumbije, gde ga je nesmotrenom reakcijom srušio Džejson Muriljo. Suarez je preuzeo odgovornost i duplirao vođstvo gostiju. Koliko je samo lakše kada Urugvajci u napadačkoj liniji ugledaju tandem Suarez-Kavani. Međutim, kada se jednom ova naizgled neraskidiva veza pokida, neće biti zime za Nebeskoplave. Jer, nacija je na delu videla i Darvina Nunjeza. Benfikin napadač ušao je u igru na poluvremenu, a sredinom drugog dela pokazao deo arsenala kojim raspolaže. Prihvatio je dodavanje Lukasa Toreire na protivničkoj polovini, okrenuo se i iz sve snage gađao bliži ugao. Neodbranjivo.

Kolumbijci praktično bez odgovora. Kako u prvom, tako i u drugom delu. Atalantin napadački duo, koji na Čizmi redovno trese mreže, ovoga puta bio je nevidljiv. Tek po jedna poluprika za Duvana Zapatu i Luisa Murijela bilo je sve što su Kafeterosi pokazali. Pritom, u poslednjem minutu ostali su bez večeras katastrofalnog Mine, koji je bespotrebno zaradio drugi žuti karton zbog faula na sredini terena. Pri rezultatu 0:3. A već za četiri dana ih očekuje gostovanje neugodnom Ekvadoru.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 – 3. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Ekvador 2:3 (1:0)

/Arse 37, Moreno 60 - M. Kaisedo 46, Mena 55, Grueso 88 penal/

Petak

Argentina - Paragvaj 1:1 (1:1)

/Gonzales 41 - Romero 21 penal/

Kolumbija - Urugvaj 0:3 (0:2)

/Kavani 5, Suarez 54pen, Nunjez 73/

Subota

00.00: (1,92) Čile (3,45) Peru (4,10) (u toku)

01.30: (1,20) Brazil (6,75) Venecuela (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija KolumbijeJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara