Siti rutinski (©Reuters)
Siti rutinski (©Reuters)

Ušao 1 moglo 11: Siti u osmini finala, Oli seo u golmanovo krilo i čitao molitvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 20:47

Englezi se šetali kroz Atinu

Zbog Olimpika iz Marselja možda će čak Olimpijakos uspeti da i drugu godinu uzastopce prezimi u Evropi i to preko grupne faze Lige šampiona. Ali jasno je i atinskim crveno-belima: onaj najbolji evropski fudbal stanuje daleko od Atine. U trećem kolu Grupe C minimalnih 1:0 za Mančester Siti na gostovanju na “Karaiskakisu“, ali uz utisak da bi, da im je trebalo, Građani dali i 10.

Prosto, Olimpijakos se ama baš ništa nije pitao. I nije to ona uobičajena fraza, jer to se i dalo očekivati, ali ovako inferiorno izdanje verovatno je razočaralo i navijače u Pireju. Nadali su se barem ponekom trenutku radosti, možda zrncu nade da bi mogli ako ništa drugo a ono bar da zakuvaju atmosferu. Ali pred sablasno praznim tribinama sablasno jasna nadmoć gostiju iz Engleska.

Izabrane vesti

Olimpijakos naime do 88. minuta nije uspeo NIJEDNOM da šutne na protivnički gol. Ne samo u okvir gola, no ni u tom pravcu. Da je uragan duvao ka Edersonovom golu verovatno bi se opet igrale viktorije na suprotnoj strani terena.

Iako Siti nije ni ubacivao u treću brzinu. Sve vreme s pola gasa, nešto malo je odolevao Olimpijakos na početku, a onda je seo i počeo da se moli da Siti stane. Čak 21 udarac je, prema zvaničnoj statistici, gostujući tim uputio ka golu domaćih. Deset odbrana upisao je golman Olimpijakosa Žoze Sa, jedini igrač vredan pomena u grčkoj ekipi.

Ništa nije mogao u tom 36. minutu kada je Gabrijel Žezus poslao loptu do Rahima Sterlinga, ovaj je mangupski petom vratio do Fila Fodena, a on iz prve sproveo u mrežu Olija za svoj deseti gol u 2020. godini.

Neće sigurno Pep Gvardiola biti zadovoljan zbog toga što Siti nije upinjao do kraja, ovako samouveren, rizikovao je da u samoj završnici bude kažnjen za tu aroganciju, Konstantinos Fortunis je u 88. minutu čak i solidno šutirao, ali pored stative. Potom je probao i Pape Sise, to već nije bilo ni blizu, ali upamtiće Gvardiola da podseti izabranike koliko su se kockali sa pobedom.

GRUPA C

Olimpijakos – Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Foden 36/

21.00: (2,80) Marselj (3,10) Porto (2,65)



tagovi

Fil Foden

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara