Slavlje Rosonera (Reuters)
Slavlje Rosonera (Reuters)

Ušao je brzi voz Teo Ernandez i rešio Milanove muke protiv autsajdera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.09.21. | 22:39

Rosoneri bez gomile povređenih igrača upisali nova tri boda

Milan pobeđuje i kad ne blista, trend dobrih rezultata i igara se nastavlja. Jesu se Rosoneri večeras napatili sa autsajderom Venecijom ali je najbitnije za njih je da su izvukli očekivana tri boda na svom terenu i u dobrom rapsoloženju dočekuju gostovanje Speciji za vikend. Teo Ernandez je ušao sa klupe i sa dva poteza rešio meč.

Milan je do pobede od 2:0 stigao bez gomile igrača. Nije bilo obojice glavnih napadača Ibrahimovića i Žirua, a nije bilo ni startnih defantivaca Kjera i Kalabrije, ni rezervista Bakajoka i Krunića... Pioli je opet morao da improvizuje sa Rebićem kao centarforom, a Leao i Florenci su krenuli po krilima. Odbrana je zakrpljena sa mladim Kaluluom i Gabijom uz kapitena Romanjolija, dok je Teo Ernandez na levom boku dobio poštedu pa je zaigrao mladi Balo Ture.

Izabrane vesti

Od početka je bilo jasno da će Rosoneri napadati, a da će se skromna Venecija grčevito braniti. Imao je Milan ogroman posed lopte (70 odsto) ali nije često ulazio u šanse. Šut Rebića glavom posle kornera i stativa Kalulua su bile najbolje u prvom poluvremenu, a u dva navrata je opasan bio i Florenci. Venecija se nekako odbranila, a u 45. minutu imala i prvu šansu preko Pereca

Probali su šutevima na početku drugog poluvremena Tonali i Dijaz, ali nije išlo i Pioli je napravio trostruku izmenu. Ušli su Salemakers, Ernandez i Tomori. Pritisak je urodio plodom u 68. minutu.

Benaser je sjajnom dugom loptom pronašao Tea Ernandeza koji je u svom stilu utrčao po levoj strani i iz prve poslao idealnu loptu na peterac za Braima Dijaza kojem nije bilo teško da pogodi prazan gol.

Sjajni Francuz je ubrzo na asistenciju dodao gol i rešio sve dileme. Salemakers je prošao kroz sredinu i samo gurnuo loptu u prazan prostor na levoj strani. A tamo je naravno stigao brzi voz Teo Ernandez. Namestio se i jakim šutem probio golmana Venecije za pobedu!

Protiv Juventusa minulog vikenda je bio slab, koštao je Milan primljenog gola i možda pobede ali je večeras pokazao svoje najbolje izdanje i izrastao u junaka. Neverovatno koliko levi bek može ofanzivno da utiče na tim...

U drugom meču večeri, Kaljari je uprksao sve dobro što je uradio na debiju Macarija protiv Lacija. Poražen je kod kuće od slabašnog Empolija 0:2. Federiko di Fračesko je posle pola sata igre zatresao mrežu tima koju mu je otpustio oca prošle sezone, a Leo Štulac je sredinom drugog poluvremena sjajnim udarcem doneo drugu pobedu Toskancima.

SERIJA A - 5. KOLO

Utorak

Bolonja - Đenova 2:2 (0:0)

/Hiki 49, Arnautović 85 pen - Destro 55, Krišito 89 pen/

Atalanta - Sasuolo 2:1 (2:1)

/Gosens 3, Zapakosta 37, Berardi 44/

Fjorentina - Inter 1:3 (1:0)

/Sotil 28 - Darmijan 52, Džeko 55, Perišić 87/

Sreda

Specija – Juventus 2:3 (1:1)

/Đasi 33, Antist 49 – Ken 28, Kjeza 59, De Liht 72/

Salernitana – Verona 2:2 (1:2)

/Gondo 45+2, Kulibali 72 – Kalinić 7, 29/

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)

/Di Frančesko 29, Štulac 69/

Milan - Venecija 2:0 (0:0)

/Dijaz 68, Ernandez 82/

Četvrtak

18.30: (4,10) Sampdorija (3,50) Napoli (1,92)

20.45: (3,10) Torino (3,40) Lacio (2,30)

20.45: (1,60) Roma (4,00) Udineze (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VenecijaTeo ErnandezBraim Dijaz

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara