Luka Jović (Reuters)
Luka Jović (Reuters)

Ušao, video, doneo pobedu Milanu! Jović za minut pokucao na vrata Piolijeve prve postave

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 19:57

Manje od 60 sekundi dovoljno srpskom golgeteru da postigne pobedonosni gol protiv Frozinonea

Poslovično, ne može Milan ove sezone bez mučenja i neizvesnosti ni u pobedama, ni u porazima. A kada se lomi, ne može ni bez Luke Jovića. Bili su Rosoneri na pragu da, kao protiv Bolonje na San Siru ispuste bodove, ali je anđeo čuvar u 23. kolu Serije A, na stadionu Benito Stirpe bio srpski špic. Po principu, "Dođoh, videh, pobedih", rezervni napadač Stefana Piolija je ušao na teren u 80, a minut kasnije materijalizovao nesnađenost Frozineneove odbrane za peti prvenstveni trijumf Milana u poslednjih šest utakmica - 2:3.

Posle nove neizvesne završnice, novog doprinosa nekadašnjeg napadača Real Madrida, posle sedam golova i asistencije iz prethodnih deset mečeva od koji je odigrao samo tri kao član startne postave, još je aktuelnije pitanje za Milanovog kormilara Piolija - "Šta Jović još treba da uradi kako bi počeo utakmicu?" Činjenica je da je Olivije Žiru i u 38. godini života vrhunska fudbalska klasa, što je i večeras pokazao kako vodećim golom Milana, tako i serijom majstorskih poteza, ali na italijanskom stručnjaku je da pronđe model kojim neće seći krila Srbinu, jer kada posle sjajnog perioda u poslednja dva meseca ne vidi sebe među startnih 11, verovatno i sam sebi postavlja prethodno istaknuto pitanje. Ali uprkos tome, nastavlja da radi i ubira plodove neuporedivo posvećenijeg pristupa u odnosu na onaj sa starta sezone.

Izabrane vesti

Malo je nedostajalo da Juventusovo dete i jedno od otkrovenja Serije A ove sezone, Matijas Soule bude heroj domaćina. Jedinstven svakako jeste pošto je od večeras jedini igrač u istoriji Frozinonea sa 10+ golova u Seriji A. Momak koji je pre nekoliko dana odbio transfer u Saudijsku Arabiju, sa bele tačke je poništio Žiruov trzaj glavom iz 17. minuta na idealnu kiflu Leaa, a u drugom poluvremenu je namestio gol Maciteliju (Majk Menjon je morao bolje da reaguje) za preokret i najavu posla za Jovića. Ali pre nego što je Srbin zamenio Kristijana Pulišića i navukao plašt Supermena, Žiru je, u svom stilu spustio loptu na drugu stativu i nacrtao Mateu Gabiji zicer i otvoren put ka prvencu u Seriji A.

Za potvrdu Žiruove klase i pod stare dane, jedan podatak - od večeras je jedan od četvorice igrača u Ligama petice koji ove sezone imaju najmanje osam golova i osam asistencija (Žiru ima 11 pogodaka). A društvo mu prave Mohamed Salah, Liorj Sane i Oli Votkins.

Ali Milan i pored osam vezanih mečeva bez poraza, uprkos nizu koji je Stefanu Pioliju sačuvao klupu na San Siru (iako Zlatan Ibrahimović na kraju sezone želi da vidi Antonija Kontea za kormilom Milana), već nedeljama, najčešće nema moć da rutinski pobeđuje. Utakmice Rosonera sa potpunom kontrolom mogu da se nabroje na prste jedne ruke. A i to je previše.

Milan na stadionu Benito Stirpe, 84. na kojem je Žiru postigao bar jedan gol u prebogatoj fudbalskoj karijeri, jeste bio za nijansu bolji, ali daleko od toga da je dominirao. I na kraju je morao da se čupa u završnici. Ipak, nastavio je da juri vodeći duo Inter - Juventus. Lideru i gradskom rivalu prišao je na pet bodova zaostaka (doduše uz dva meča više), a Bjankoneri koji imaju utakmicu manje mu beže za četiri boda.

SERIJA A - 23. KOLO

Petak

Leče - Fjorentina 3:2 (1:0)

/Uden 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2/

Subota

Empoli - Đenova 0:0

Udineze - Monca 0:0

Frozinone - Milan 2:3 (1:1)

/Soule 24, Maciteli 65 - Žiru 17, Gabija 72, Jović 81/

20.45: (1,75) Bolonja (3,70) Sasuolo (5,40)

Nedelja

12.30: (1,50) Torino (4,00) Salernitana (7,25)

15.00: (1,45) Napoli (4,40) Verona (7,50)

18.00: (2,15) Atalanta (3,45) Lacio (3,70)

20.45: (1,95) Inter (3,50) Juventus (4,40)

20.45: (1,48) Roma (4,20) Kaljari (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka Jovićac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara