Usijanje u Grčkoj: Zahtev da se PAOK i Ksanti izbace iz lige

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 21:16

Dva kluba, navodno, imaju istog vlasnika

Zatreslo se tlo u Solunu. A, kako i ne bi kada je pravo niotkuda buknula vest da bi PAOK, zajedno sa Ksantijem, mogao da bude izbačen iz lige!

Nije to čak ni glasina, već – zahtev. Uputio ga je Komitet profesionalnog sporta, koji je otkrio nezakonitu delatnost vezanu za ova dva kluba. Naime, utvrđeno je da je PAOK i Ksanti imaju istog gazdu – Ivana Savidisa. A, to je protivno svim grčkim sportskim zakonima.

Izabrane vesti

Dok nije tajna da je Savidis gazda PAOK-a, otkriveno je da je on vlasnik firmi sa Kipra, koje su navodni većinski akcionari Ksantija. U Komitetu sedi pet osoba, a četiri su glasale da se pokrene procedura protov dva kluba, piše grčki list Prototema.

Konačna odluka je, ipak, na višim instancama, a oglasio se odmah i ministar sporta Grčke Lefteris Avgenakis, koji je zauzeo, za sada, neutralan stav.
Nije moguće da izbacimo iz lige dva tako velika kluba bez konkretnih dokaza i dokumenata“, izjavio je Avgenakis.

Iz PAOK-a je stigla momentalna reakcija. Klub iz Soluna je objavio otvoreno pismo premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu u kojem zahteva momentalnu smenu minista Avgenakisa, kojeg su optužili da je instrument u rukama Olimpijakosa.

Zakuvava se kako se bliži kraj prvenstva Grčke...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara