Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Uslov da Kostić napusti Juventus – veća ili ista plata kao u Torinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 18:20

A, poznato je koliko otprilike srpski bek zarađuje u svom sadašnjem klubu

Letnja transfer pijaca neće biti otvorena još nekoliko meseci, ali već sada je prilično jasno da će među traženijim srpskim fudbalerima biti Filip Kostić.

Italijanska fudbalska štampa poslednjih dana sve glasnije spekuliše o njegovom odlasku iz Juventusa samo dve godine pošto je potpisao iz Ajntrahta, a kao potencijalna sledeća destinacija najčešće se pominje Francuska. Torinski Tutosport je već pisao o interesovanju nekoliko klubova iz Lige 1, mada je naveden jedino Olimpik iz Marselja kao ozbiljan kupac.

Izabrane vesti

Prvi operativac Olimpika Pablo Longorija se uveliko priprema za izlazak na tržište i Kostić je navodno jedna od glavnih meta. Pisali smo ranije već o tome kakva je situacija na Velodromu, pogotovo jer su zimus kupljeni Kventan Merlan i Ulises Garsija kao zamene za Renana Lodija koji je otišao u Al Hilal, mada i francuski mediji insistiraju na tome da je momak iz Kragujevca jako interesantan Marselju.

E sad, iz Italije stižu informacije da postoji jedan bitan uslov bi srpski reprezentativac uopšte razmišljao o tome da napusti Juventus, a to je da dobije veću ili bar istu platu kao u Torinu.

Kada je dolazio u Staru damu, Kostić je dobio godišnju platu u iznosu od 2.500.000 evra, s tim da nije poznato da li ista progresivno raste s vremenom. Svakako, u Francuskoj veruju da bi primanja od 3.000.000 evra po sezoni trebalo da bude dovoljno da namami levog ofanzivnog beka da ode. Čak se pominje i da bi to bio minimum ispod kojeg Kostić ne bi išao.

Problem bi moglo da predstavlja to što njegova sezona u Juventusu nije ni blizu onoj prvoj jer je upisao samo četiri asistencije i to poslednju pre tri meseca. Podsetimo, adut Pabla Longorije može da bude to što ima dobar poslovni odnos sa agentom Alesandrom Lučijem koji zastupa Hoakina Koreu, inače već člana Olimpika.


tagovi

Filip KostićLetnji prelazni rok 2024JuventusOlimpik Marselj

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara