(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Uspavanka u Antaliji: Novi Pazar i Debrecin pucali ćorcima

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 19:21

Pazarci poslali krilo Kurta Ejbrahamsa na pozajmicu u Užice, a iz Kragujevca uzeli golmana Filipa Pajovića

Za razliku od uspešne i efikasne antalijske premijere protiv poljskog Radomjaka (3:1), Pazarci su u drugoj kontroli u Turskoj, slabiji za bolesnog Adema Ljajića, odigrali bez golova sa Debrecinom, samo tokom jula i avgusta mađarskom predstavnikom na evrosceni u sezoni 2023/24.

Malo toga zanimljivog desilo se za 90 minuta vojevanja, a neki od prisutnih oko terena u Antaliji pokušali su da viđeno opišu u nekoliko reči:

Izabrane vesti

"Bez šansi, bez ičega. Tuga božja. Debrecin je bio za nijansu bolji", šturo su konstatovali neki od svedoka duela odigranog pod svetlošću reflektora.

Tim na deobi četvrtog i petog mesta u Mozzart Bet Superligi najopasniji na polovini rivala bio je u finišu, kada su pretili Marko Obradović i Miljan Momčilović.

Osim Ljajića, iz pazarskog dela protokola izostao je Južnoafrikanac Kurt Ejbrahams, koji je već napustio Antaliju i priključio se klupskom kolegi Semiru Aliću na pripremama Slobode za nastavak takmičenja u Mozzart Bet Prvoj ligi. Kao i Alić, nekadašnje krilo Deinzea i Vesterloa, a sa omladinskim stažom u Sint Trojdenu, ostaće na pozajmici u Užicu narednih šest meseci. Ejbrahams je letos sa Pazarom potpisao dvogodišnji ugovor, ali mu Dragan Aničić i Siniša Dobrašinović nisu preterano verovali, pa je momak svojevremeno najavljivan kao Partizanova zamena za Takumu Asana dobio minute na svega pet mečeva u domaćoj elitnoj diviziji i Kupu Srbije.

Otišao je privremeno Ejbrahams, a jednoipogodišni ugovor sa Novim Pazarom potpisao je golman Filip Pajović. Jesenas je stajao ispred gola Radničkog 1923 na dve utakmice u prvenstvu, među kojima je i susret sa Novim Pazarom na "Čika Dači" (0:4), uz jedan nastup u Kupu Srbije. Gotovo da se može konstatovati da se Pajović u svojim prethodnim klubovima isprofilisao kao rezervni čuvar mreže, iako je tokom dve od šest sezona u mađarskom Ujpeštu bio prvi izbor trenera. Igrao je još za Čukarički, Puškaš akademiju, Fehervar i Vojvodinu.

Odlukom trenera Igora Matića, meč sa Debrecinom sa klupe za rezerve ispratili su golman Lazar Slavković i napadač Žulijus Eđike Opara.

Treći protivnik ekipi Novog Pazara u Antaliji biće ljubljanska Olimpija. Taj meč na programu je 27. januara.  

NOVI PAZAR – DEBRECIN 0:0

Centralni teren Hotela Miracle u Antaliji.

NOVI PAZAR: Mirković – Lazić, Azemović, Fajed, Anan – Sise - Karaklajić, Đo, Suma, Adešina - Šćepović. Igrali su još: Pajović, Bojat, Brunčević, Koničanin, Floro, Islamović, Momčilović, Dimić, Knežević, Petković, Srećković i Obradović.      

DEBRECIN: Erdelji – Baranji, Drešković, Romanćuk, Hornjak – Ožediran, Tubolj - Seči, Suhodovski, Žoao Oliveira – Bataj. Igrali su još: Bodi, Bevardi, Kiziridis, Cibla.      


tagovi

FK Novi PazarIgor MatićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara