Startna postava Čukaričkog protiv Slaska (©FK Čukarički)
Startna postava Čukaričkog protiv Slaska (©FK Čukarički)

Uspešna generalka Čukaričkog: Krila nastavila da dominiraju, iskusna odbrana bez greške

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 19:04

Brđani minimalnom pobedom protiv Šljonska (1:0) stavili tačku na pripreme u Sloveniji

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Duel sa Olimpijom nagovestio je ideju Dušana Kerkeza uoči predstojeće sezone, a generalna provera protiv Šljonska u kojoj je Čukarički zabeležio minimalnu pobedu (1:0) jasno je pokazala viziju Brđana pred početak zvaničnih izazova u takmičarskoj 2022/2023. godini.

Izabrane vesti

Tim koji je prethodne sezone rutinski stigao do evropske vize kao treći u Superligi potvrdio je da spremno dočekuje nove izazove i premijeru sa TSC-om, a vrlo dobro izdanje ukrasila je pobeda golom Marka Docića iz jedanaesterca u 9. minutu.

Sa znatno iskusnijom poslednjom linijom u odnosu na prošlosezonsku, predvođenu štoperskim tandemom Puškarić - Vujadinović, ali i osveženom ofanzivom zahvaljujući pojačanjima na krilu u vidu Luke Adžića i Đorđa Ivanovića, ekipa sa Banovog brda potvrdila je da sa pravom najavljuje novi iskorak na sva tri fronta. Dominantni tokom većeg dela utakmice, uprkkos vrlo čvrstoj igri Poljaka, fudbaleri Čukaričkog uspeli su rano da steknu prednosti i trasiraju duel u željenom smeru.

Posle uvodne pretne Adžića, već drugi napad Brđana doneo je gol šansu i to iz jednanaesterca koji je iznudio Ivanović. Novajlija belo-crnih krenuo je u 8. minutu u slalom po desnom boku, a zaustavljen je prekršajem u šesnaestercu Šljonska, te je, kao i protiv Olimpije, izborivši jedanaesterac doneo Dociću priliku da zatrese mrežu. Za razliku od susreta sa timom iz Ljubljane kada je bio neprecizan, kapiten Brđana ovaj put je rutinski realizovao penal i tako kreirao idealan uvod.

Neposredno posle gola rivala igrači Šljonska su režirali odgovor preko Jastrzembskog, ali je Mićović bio na visini zadatka i u 11. minutu je dobrom intervencijom sprečio izjednačenje. Uprkos pretnji rivala, osokoljeni vodećim golom fudbaleri Čukaričkog nastavili su da kontrolišu utakmicu i vrebaju priliku da udvostruče prednost međutim uprkos nizu pokušaja beogradskom timu nedostajao je precizan završni udarac.

U nastavku susreta, tempo igre je značajno pao, ali se odnos snaga nije menjao u većoj meri, te je je Čukarički pretio preko Adžića, ali i Puškarića i Vujadinovića koji su pokušavali nakon kornera, dok je Šljonsk najbliži izjednačenju bio u 76. minutu kada je udarac jednog od igrača poljske ekipe izblokirao Spasojević.

Pobedom u poslednjoj proveri igrači Čukaričkog su stavili tačku na pripreme tokom kojih su zabeležili i pobedu nad Olimpijom (3:2), uz remije sa Celjem (0:0) i Tuzla Sitijem (2:2) i poraz od Brava (1:2).

Brđani su se iz Ljubljane odmah uputili ka Beogradu, a Kerkez će prvu priliku da izabranike vidi na delu u zvaničnom susretu imati protiv TSC-a u okviru prvog kola Superlige.

****************

Čukarički - Šljonsk 1:0 (1:0)

/Docić 9p/

Stadion: ŽAK u Ljubljani. Gledalaca: 30.

Sudija: Božo Kondič.

Žuti karton: Vujadinović (Čukarički).

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Puškarić, Vujadinović, Roganović (od 80. Gašević), Docić, Mijailović, Kovač, Adžić (od 76. U. Miladinović), Ivanović, Spasojević.

SLASK: Szromnik, Končzkovski, Verdaska, Matsenko, Garsija, Liščžarž, Levkot, Hijek, Jastržembski, Samiek-Talar, Eksposito. Igrali su još: Burta, Švarc, Olsen, Matsenko, Bejger, Kintana, Žila, Ručovski.


tagovi

ČukaričkiSlask VroclavPrijateljske utakmicepripreme čukaričkog

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara