©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Uspostavljanje evropskih parametara, protiv Arisa sat vremena visokog ritma

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.07.21. | 09:40

Crveno-beli protiv ekipe iz Soluna žele da naprave iskorak u procesu završnih priprema za sam start sezone

Utakmica sa GAK-om predstavljala je idealnu priliku za razigravanje velikog broja igrača, ali od današnjeg okršaja sa Arisom, zvanično kreće ubrzavanje ritma Crvene zvezde za start kvalifikacija za Ligu šampiona 20. ili 21. jula, kada će srpski šampion na megdan pobedniku dvomeča između Makabi Haife i Kairata.

Solunski klub svojim kvalitetom može da predstavlja proveru baš po evropskoj meri. Poseduje solidan kvalitet, pokazao je i ozbiljne ambicije na transfer tržištu ovog leta, a nalazi se i u sličnom energetskom ritmu kao i crveno-beli. Stoga će ovo biti prvi prava prilika za Dejana Stankovića da vidi na kom mu se nivou nalaze igrači koji će izneti najveći teret na startu sezone. Protiv austrijskog drugoligaša nije bilo moguće dobiti jasne odgovore, jer reči o ekipi koja na tehničko-taktičkom, ali ni na nivou fizičke spreme, nije dorasla timu koji će do kraja avgusta pojuriti plasman u grupnu fazu jednog od dva najveća klupska takmičenja na Starom kontinentu. Sa Arisom je potpuno druga priča.

Izabrane vesti

(1,95) CRVENA ZVEZDA (3,85) ARIS (3,55)

Dolazak Aleksandra Dragovića zakazan je 5. jul, u tom periodu bi mogao da bude završen i čitav posao oko angažovanja toliko čekanog pojačanja u špicu napada, a konkurenciju u manevru drastično će pojačati i Nenad Krstičić, pa je jasno da će ekipa posle toga morati dodatno da se uigrava. Ali većina igrača iz startne postave utakmice sa GAK-om, činiće okosnicu ekipe ovog leta. Naravno, uz Milana Borjana na golu, koji se nedavno priljučio ekipi.

Starteri su, baš kao i rezervisti, podelili minutažu u prvom meču, ali će danas biti drugačije. Nosioci igre će na terenu biti sat vremena, možda i koji minut duže, kako bi stručni štab crveno-belih dobio jasne odgovore kada je u pitanju energetski nivo ekipe, ali i kako teče usvajanje novih taktičkih detalja, na kojima se radilo od početka priprema. Slično će biti i sa rumunskim Arđešom, dok bi okršaj sa Šturmom trebalo da bude na pravom takmičarskom nivou, kada bi Stankovićev sastav trebalo da prezentuje ono što bi Zvezdina publika mogla da vidi već 17. jula na otvaranju Superlige protiv Vojvodine.

FALKU MINUTAŽA U KONTINUITETU

Zvezdaška javnost proletos nije dobila ono što je želela od Filipa Falka, dok stručni štab, usled objektivnih problema sa kojima se suočio Italijan, nije bio u mogućnosti da do kraja prošle sezone u potpunosti implementira u ekipu. Ipak, u kvalitete iskusnog Italijana niko ne sumnja, svaki put kada je imao loptu u svojim nogama u dresu Crvene zvezde bilo je jasno da se radi o igraču prefinjene tehnike i posebnog dara. Stoga će Dejan Stanković istrajati na tome da bivšoj desetki Lečea pruži poverenje i minutažu u kontinuitetu, nakon čega bi trebalo da dobije povratan odgovor i igrača koji će biti u stanju da predvodi ekipu u evropskim kvalifikacijama.

MATEO GARSIJA TESTIRA ZVEZDU

Nije prošlo mnogo vremena od avgusta 2019. godine, kada se ispred Marakane čekalo da sa svojim menadžerima stigne Mateo Garsija, ali omaleni Argentinac nije opravdao ulogu pojačanja od 2.200.000 evra. Dobio je šansu i kod Vladana Milojevića i kod Dejana Stankovića, ali nije uspeo da napravi razliku na evropskim mečevima, zbog čega je bio i doveden.

Mateo se prošle jeseni vratio u Solun, u prošloj sezoni je zabeležio 31 nastup u dresu Arisa i postigao samo dva gola, što takođe nije učinak za preveliki ponos, pa bi ove sezone mogao da se nađe pod dodatnim pritiskom. Konkurenciju na bočnim pozicijama žestoko je pojačao Izet Hajrović, koji je nedavno stigao kao slobodan igrač, pa će svim Arisovim krilima, a tako i Garsiji, ovo leto biti prilika da dokažu da im je mesto u startnoj postavi.

O kvalitetima ekipe Apostolosa Manciosa ne treba trošiti reči, s obzirom da je prošlu sezonu završila na trećem mestu, sa tri boda manje od PAOK-a, ali i bodom više od AEK-a. Međutim, nije bila ni približno blizu kvaliteta šampiona Olimpijakosa, pa je ne treba ni precenjivati u ovom trenutku.

Utakmica sa Arisom zakazana je za 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport i Jutjub kanalu Crvene zvezde.


tagovi

Dejan StankovićFilipo FalkoMateo Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara