Rodžer Smit (© Reuters)
Rodžer Smit (© Reuters)

Usred borbe za titulu: Šmit napušta PSV na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 12:45

Nemac je uporan, iako su u Ajndhovenu želeli da ga zadrže

Na terenu borba za titulu, u kancelarijama šok. Uprava PSV-a nije uspela, trener Rodžer Šmit će napustiti Ajndhoven na kraju sezone, bez obzira kako se okonča trka sa Ajaksom (pa i Fajenordom) za status najboljeg kluba Holandije.

Nemačkom stručnjaku svakako ističe ugovor poslednjeg dana maja, čelnici su mu ponudili nastavak saradnje, želeli da ostane još dve godine, jer ih je u proteklom periodu ubedio da je vredan trajnog angažmana, ali je bivši strateg Salcburga i Leverkuzena ostao uporan u nameri da potraži novi izazov. Ponuda mu neće manjkati, jer je ostavio sjajan utisak na Filips stadionu, u prvoj sezoni sredio haotičnu situaciju, na početku druge osvojio Superkup pobedom nad Ajaksom, dok je u prvenstvu ispustio prvo mesto u prošlom kolu, porazom baš u derbiju sa aktuelnim prvakom, koji sad ima dva boda više.

Izabrane vesti

Kako je do kraja ostalo još 14 kola jasno je da ima dovoljno prostora da PSV preokrene situaciju u svoju korist. Osim toga, napašće i trofej Kupa Holandije, u četvrtfinalu mu je rival NAK iz Brede.

Prethodnih sedmica smo vodili otvorene razgovore. Naš plan bio je da nastavimo saradnju sa Šmitom, ali je Rodžer odlučio da nas napusti na kraju sezone. Smatramo da je to šteta, ali ni u kom slučaju ne menja naše ambicije da osvojimo sve što je na talonu“, rekao je direktor PSV-a Džon de Jong.

Naredni meč PSV igra u subotu protiv AZ Alkmara, a kvota na pobedu Filipsovaca je 1,65.


tagovi

PSV AjndhovenRodžer Šmit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara