Slavlje Manuela Lokatelija (Reuters)
Slavlje Manuela Lokatelija (Reuters)

Uvek ista priča – Juve surovo kažnjava Toro! Stara dama se diže, šteta zbog Milinković Savića... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.10.21. | 19:42

Srpski golman odlično branio ali nije ništa mogao kod šuta Lokatelija

Šest i po godina Torino čeka na pobedu u gradskom derbiju protiv Juventusa i načekaće se još.

Juventus je večeras do pobede u Derbiju dela Mole došao sjajnim golom Manuela Lokatelija u 86. minutu.

Izabrane vesti

Po ko zna koji put u torinskim derbijima poslednjih godina je Juve na kraju surovo kaznio gradskog rivala. Juventus je gomilu derbija poslednjih godina rešavao golovima u finišu. Pomenućemo neke: Pirlo u 93. za pobedu 2:1, Kvadrado u 93. za pobedu od 2:1, Iguain u 82. i Pjanić u 92. za 3:1, Iguain u 92. za 1:1, Ronaldo u 84. za 1:1, Bonući u 89. za 2:1, Ronaldo u 79. za 2:2... Sve su to derbiji u kojima je Juventus osvajao bodove i pobeđivao "kasnim golovima".

Večeras je Manuel Lokateli nastavio tradiciju, preuzeo ulogu junaka i šmekerskim šutem u 86. minutu potpisao minimalnu pobedu Stare dame – 1:0.

Nije Juve večeras blistao, verovatno nije ni zaslužio ovu pobedu ali je na kraju iskoristio ono što mu se ponudilo. A odbrana Torina je baš naivno ponudila Lokateliju da se namesti na šesnaestercu i plasira loptu u malu mrežu Vanje Milinkovića Savića.

Torino nije iskoristio period bolje igre, šanse koje je imao i kažnjen je za to. Vanja Milinković Savić je pružio još jednu odličnu partiju na golu Bikova, uradio je sve što je bilo do njega ali saigrači nisu bili na tom nivou.

Juventusu ova pobeda ima posebnu težinu osim što je ovako slatka protiv gradskog rivala. Bjankoneri su bili lišeni usluga prvih napadača Morate i Dibale. Uprkos tim hendikepima su vezali treću pobedu u prvenstvu i prvu bez primljenog gola. Uz onaj trijumf nad Čelsijem, reklo bi se da Stara dama diže i da je kriza prošlost. Alegri polako slaže kockice i odvikava kolektiv od Kristijana Ronalda.

Na početku je delovalo da će Juve krenuti napadački, zapretili su Ken i Mekeni ali je ubrzo Toro preuzeo konce igre u svoje ruke. Saša Lukić je imao sjajnu šansu pošto je Aina loptu iz auta bacio na peterac! Ščensni je ostao ukopan, a Lukić glavom tukao pored gola.

Toro je dominirao, a blizu gola je bio kapiten Rolando Mandragora koji je inače igrač Juventusa na pozajmici u redovima gradskog rivala. Međutim, njegov šut je odbranio Ščensni. Juventus ne samo da nije uspevao da stvori šansu već ni da pređe centar. Stara dama se grčevito branila i čekala poluvreme. Posed lopte – 60,5 odsto za Torino na poluvremenu!

Alegri je na pauzi rešio da izvadi jedinog klasičnog napadača u ekipi. Kvadrado je zamenio Kena i Juventus je do kraja igrao bez centarfora. Kjeza je prešao u sredinu napada i te promene su stabilizovale Bjankonere. Juve je bolje otvorio drugo poluvreme i došao do najbolje šanse u meču. Aleks Sandro je snažno sa peteca tukao glavom ali je Vanja Milinković Savić pokazao fenomenalan refleks i sjajnom intervencijom spasao Toro.

Meč se rasplamsao makar što se tiče duela i borbenosti, pa je tako Kvadrado tražio penal, a žute kartone zbog grube igre u domaćem timu su za desetak minuta dobili Sanabrija, Lukić i Mandragora. Jurić je reagovao izmenama i izvukao dvojicu od trojice požutelih kako bi njegova ekipa nastavila u istom stilu.

Lokateli je imao opasan šut kada je sa 20 metara gađao preko gola, Rabio je izašao sam na Milinković Savića ali je dodavao i Ansaldi je očistio u poslednjem momentu ispred Kjeze. Pokušao je Alegri uvođenjem Kuluševskog da napravi dodatni pritisak, Juve je preuzeo inicijativu u poslednjih desetak minuta i iz takve igre došao do gola Lokatelija i pobede.


I prepustila "fenjer" Kaljariju


Lakše se diše u Kampanji. Čekali su navijači Salernitane prvi trijumf svojih ljubimaca u elitnom društvu kao ozebao sunce i konačno ga dočekali. Tek u sedmom kolu Serije A Granata je na svom terenu protiv Đenove probila barijeru i minimalnim trijumfom, pobegla sa dna i fenjer prepustila Kaljariju – 1:0 (0:0).

Bio je to zapravo prvi trijumf Salernitane u elitnom društvu italijanskog fudbala još od 1999. godine, kada je ispala iz Serije A i tavorila u nižim rangovima sve do ovog leta. Junak novopečenog prvoligaša bio je Milan Đurić bosanskohercegovački napadač, koji je svojim golom rešio pitanje pobednika.

I to pet minuta pošto je ušao u igru umesto letošnjeg pojačanja Simija, koji još čeka na prvi pogodak u dresu tima iz Salerna. Đuriću je s druge strane upravo protiv Đenove "otvorio račun" u sezoni, a gol vredan celog plena bio je njegov prvi u Seriji A još od februara 2015. godine, kada je u dresu Ćezene tresao mrežu Juventusa.

"Posadio se" Đurić na prvoj stativi posle centaršuita Grigorisa Kastanosa iz kornera, glavom gađao dalji ugao i uz malo sreće i odbitak jednog od defanzivaca Đenove pogodio mrežu Salvatorea Sirigua. Grifoni kao da su se raspucali u prethodna dva kola (pet golova u tom periodu), pa je mreža Grante ostala netaknuta po prvi put u sezoni.

Najviše zahvaljujući čuvaru mreže Vidu Belecu, koji je u nadoknadi meča odbranio odličan udarac Nikola Rovele iz slobodnog udarca.

SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Kaljari - Venecija 1:1 (1:0)

/Balde 19 - Busio 90+2/

Subota

Salernitana - Đenova 1:0 (0:0)

/Đurić 65/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)

/Lokateli 86/

20.45 (4.90) Sasuolo (4.00) Inter (1.75)

Nedelja

12.30 (3.25) Bolonja (3.50) Lacio (2.30)

15.00 (2.25) Sampdorija (3.40) Udineze (3.45)

15.00 (1.75) Verona (3.80) Specija (5.20)

18.00 (3.80) Fjorentina (3.60) Napoli (2.05)

18.00 (1.48) Roma (4.60) Empoli (7.50)

20.45 (2.30) Atalanta (3.50) Milan (3.25)



tagovi

Manuel LokateliVanja Milinković Savić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara