Fudbaleri Miljonariosa (Foto: AFP)
Fudbaleri Miljonariosa (Foto: AFP)

Uz navijače je sve lakše - Miljonarios se mučio, ali uz huk sa tribina stigao do pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 05:53

Kolumbija 1: Vratila se publika na El Kampin i proslavila pobedu

Bio je Miljonarios daleko bolji rival na svom El Kampinu od Patriotasa, ali nije lopta najbolje slušala napadače domaće ekipe. Ipak, jedan precizan udarac je bio dovoljan da se upišu tri boda. Publika se vratila na stadionu u Bogoti posle 552 dana, a njeni ljubimci su je nagradili pobedom - 1:0 (0:0).

Bili su Milioneri daleko bolji rival tokom većeg dela susreta. Delovali su agresivnije, igrali daleko kreativnije i ofanzivnije, ali golman Moskera se nije dao savladati. Sve do početka drugog poluvremena, kada ipak nije imao rešenje za udarac Uribea. Pogodak napadača domaće ekipe bio je kruna prvog poluvremena, u kojem je gost stvorio tek jednu polupriliku. Imali su fudbaleri Pelotasa dobrih minuta posle primljenog gola, svesni da im preti poraz morali su da zaigraju ofanzivnije, ali na kraju nisu pronašli put do mreže Miljonariosa, te su posle dva vezana remija ostali bez bodova.

Izabrane vesti

Miljonarios je nastavio poteru za vodećim Atletiko Nasionalom. Drugi je sa 16 bodova, koliko ima i trećeplasirani Envigado. Lider je šest koraka ispred. Patriotas je nastavio sa slabim rezultatima, 18. je na tabeli kolumbijske Klausure sa samo šest bodova.

Ređale su se prilike u prvom poluvremenu, publika je svako malo ustajala u nadi da će posle godinu i po dana pauze konačno proslaviti pogodak tima koji im je u srcu. Lopta nije htela u gol. Nedostajalo je često sreće domaćim igračima, lopta je prolazila tik pored gola, a opšti utisak je i da su oštećeni za penal u 29. minutu, kada je lopta zakačila Murilja po ruci na ivici kaznenog prostora.

Najbolja prilika za domaćina u prvom poluvremenu usledila je 11 minuta kasnije. Centaršut sa leve strane, Silva je ostao sam pred golom Patriotasa, trznuo je glavom, ali je Moskera neverovatno intervenisao. Panterskom paradom sačuvao je mrežu i ostavio svoj tim u igri.

Samo što su se ekipe vratile na teren sa pauze, mreža gostiju se konačno zatresla. Posle centaršuta sa desne strane, odbrana Patriotasa je loše intervenisala. Lopta je pala pred Silvu, koji je u 49. minutu mudro glavom šalje ka Uribeu, a ovaj je lukavo i vrlo precizno šalje u dalji ugao. Postigao je tako četvrti gol u sezoni i deli prvo mesto na listi strelaca sa još trojicom igrača.

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 8. KOLO

Subota

Amerika Kali – Kvindio 0:1 (0:0)

Nedelja

La Ekvidad – Jaguares 1:0 (1:0)

Onse Kaldas – Bukaramanga 1:1 (0:0)

Deportivo Pasto – Deportivo Kali 2:0 (1:0)

Independijente Medeljin – Santa Fe 0:0

Ponedeljak

Petrolera – Atletiko Nasional 1:3 (0:1)

Agilas - Pereira 0:1 (0:0)

Utorak

Tolima - Envigado 2:0 (0:0)

Miljonarios - Patriotas 1:0 (0:0)




tagovi

Kolumbija 1MiljonariosPatriotas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara