Nemanja Gudelj (Foto: AFP)
Nemanja Gudelj (Foto: AFP)

Uzalud Gudeljev gol, Sevilja jedina nema ni bod u Primeri... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 23:59

Ni posle tri kola tim iz Andaluzije se nije pomakao sa mrtve tačke, na Pishuanu slavila Đirona – 2:1

Pred Mančester Sitijem se isprsio, naterao ga strepi i tek posle penala podigne trofej, ali u prvenstvu nikako da se pomakne sa mrtve tačke. Ako su navijači andaluškog kluba posle nadahnute partije protiv šampiona Evrope pomislili da će ova sezona za njih biti bolja, fudbalerima nije trebalo mnogo da im stave do znanja da ipak neće.

Nepuna tri kola Primere su odigrana, a Sevilja je i dalje jedini klub koji nije osvojio bod u Primeri. Na otvaranju prvenstva ju je tukla Valensija, prošle nedelje Alaves, večeras na Ramon Sančes Pishuanu i Đirona (2:1) koja je sa sedam osvojenih bodova trenutno na drugom mestu, odmah iza Reala i slovi za najprijatnije iznenađenje uvodnog dela sezone.

Izabrane vesti

Za Sevilju se može reći suprotno, jer u pomenute tri utakmice ekipa Hosea Luisa Mendilibara primila je osam golova, više od bilo kojeg drugog tima u La Ligi, što je jasan znak za sportski sektor da bi morao da pojača defanzivnu liniju. Ni večeras ona nije bila na zadovoljavajućem nivou, štaviše, mogao je Marko Dmitrović još koji put da vadi loptu iz gola… Mada nijednom to nije činio sopstvenom krivicom.

Kod prvog gola gostiju, postignutog već u 16. minutu, smušeno je reagovala odbrana Sevilje. Đibril Sou je slabo očistio opasnost posle kornera, loptom je pogodio Nemanju Gudelja, srpski defanzivac se kao i njegov kolega u srcu odbrane Loik Bade nije snašao najbolje, pa se Janhel Erera sa pet metara i na drugoj uzastopnoj utakmici upisao u strelce (gol pogledajte OVDE).

Ako pak tada nije pravovremeno reagovao pred svojim golom, u finišu prvog poluvremena jeste pred protivničkim. Opet korner, još jedna loše izbačena lopta, dočekao ju je Gudelj na desetak metara, primio na grudi i volej udarcem poravnao rezultat (gol pogledajte OVDE).

Sa njim se otišlo na odmor, ali je samo desetak minuta po povratku na teren Đirona još jednom povela. Ni tada Dmitrović nije mogao mnogo šta. Ivan Rakitić je loptu ispucao pravo u noge Arnaua Martineza, ovaj vratio za Aleiša Garsiju, a nekadašnji vezista Mančester Sitija je iz prve zakucao pod prečku za ispostaviće se konačan rezultat (gol pogledajte OVDE).

Nije međutim tu bio kraj uzbuđenjima. Samo pet minuta kasnije glavni arbitar Hesus Hil Manzano je na reakciju VAR sobe poništio (opravdano) prelep, mada čini se i slučajan gol Ivana Rakitića gotovo iz kornera (gol pogledajte OVDE), da bi u samom finišu prvo dosudio penal za domaćina, a onda, ponovo posle pregledanja snimka, preinačio svoju odluku. Samo minut pre te odluke Đirona je mogla da stavi tačku na meč i reši pitanje pobednika, ali je prvo Savio pogodio stativu, da bi iz odbitka gotovo prazan gol promašio rezervista Artem Dovbik. Srećom po njega, kazna nije stigla iako je Sevilja dobila još deset minuta sudijske nadoknade.

PRIMERA – 3. KOLO

Petak

Las Palmas - Sosijedad 0:0

Selta - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Belingem 81/

Subota

Kadiz - Almerija 1:1 (0:0)

/Ernandez 59 - Kajki 90+5/

Granada - Majorka 3:2 (1:1)

/Rubio 12, Saragosa 46, Uzuni 70pen - Prats 38, Kosta 87/

Sevilja - Đirona 1:2 (1:1)

/Gudelj 45+2 - Erera 16, Garsija 56/

Nedelja

17.30: (3,60) Viljareal (3,60) Barselona (2,10)

19.30: (1,95) Valensija (3,40) Osasuna (4,10)

21.30: (2,00) Atletik Bilbao (3,45) Betis (3,80)

Ponedeljak

19.30: (2,25) Hetafe (3,20) Alaves (3,70)

21.30: (4,00) Rajo Valjekano (3,45) Atletiko Madrid (1,95)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Nemanja GudeljSeviljaPrimeraĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara