Vesli Fofana (©Reuters)
Vesli Fofana (©Reuters)

Užasne vesti za Čelsi: Fofana pokidao prednji ukršteni ligament, godinu dana van terena

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 19:21

Francuski štoper je strašan maler...

Užasne vesti stižu iz Zapadnog Londona - Vesli Fofana pokidao je prednji ukršteni ligament i verovatno je da ga na terenu neće biti u narednoj sezoni!

Engleski mediji su pisali, Čelsi je ubrzo potvrdio vest da je francuski štoper već bio na operaciji, ali u saopštenju nema vremenskog okvira koliko će biti odsutan. Svakako, ovo je jako loša vest za klub i novog trenera Mauricija Poketina.

Izabrane vesti

Fofana je stigao u Čelsi kao jedno od najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji i jedno od prvih u eri Toda Bolija na čelu, ali poput njegove dosadašnje profesionalne karijere i prošla sezona mu je bila ispunjena povredama zbog čega ga dugo nije bilo na terenu. Upravo zbog povrede kolena bio je odustan četiri meseca, vratio se pred kraj sezone i igrao redovno. Ali, sada je doživeo najtežu povredu u sportu...

Njegovi problemi sa kolenom datiraju još iz vremena kada je nastupao za Sent Etjen, nastavili su se u Lesteru gde je doživeo i prelom potkolenične kosti zbog čega ga nije bilo više od sedam meseci, da bi pre transfera u Čelsi imao još jedan duži period odsustva. Sve to nije sprečilo američkog biznismena na vrhu Čelsija da iskešira čak 80.000.000 evra za njega, što su mnogi videli kao samoubilački potez. Ubrzo se na delu pokazalo da Fofana ima veliki talenat i potencijal, ali i "staklena" kolena...

Ovo je veliki udarac za klub, pogotovo jer je već prodao Kalidua Kulibalija u Al Hilal. Sada u rotaciji štopera ostaju Trevo Čaloba, Malang Sar, Itan Ampadu, Tijago Silva i Benoa Badijašil, što baš i ne uliva preterano poverenje... To verovatno znači da će Čelsi krenuti po novog štopera koji odskače kvalitetom.

Čelsi ima ozbiljnih muka sa povredama igrača. Ris Džejms je sve češće odsutan, Armando Broja se još oporavlja od teške povrede kolena, dok je Benoa Badijašil takođe povređen. Ekipa bi uskoro trebalo da krene na američku predsezonsku turneju, a Poketino će očigledno imati pune ruke posla.


tagovi

Vesli FofanaČelsiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara