Navijači LASK-a (©Reuters)
Navijači LASK-a (©Reuters)

Uzeli im titulu, mogu i Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 13:09

LASK mora da pobedi kako bi u poslednjem kolu šampionata osigurao grupnu fazu Lige Evrope, dok ga potencijalni poraz vodi u dodatno doigravanje

Vreme je za podvlačenje crte u Austriji. Salcburg je već odavno osvojio šampionsku titulu, Rapid je drugoplasiran i osigurao je kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je nepoznanica u plej-ofu jedino ko će do direktne ulaznice za Ligu Evrope...

Trenutno je najbliži LASK, postkoronarni gubitnik, koji je pre izbijanja pandemije globalne pošasti bio lider šampionata. A, onda, kiks koji je snove o tituli raspršio u paramparčad. Tim iz Linca uradio je nešto što je Austriji neoprostivo: držao je kolektivne treninge u doba korone, kada je to bilo strogo zabranjeno. Krili su se u Lincu, ali neko ih je ocinkario i Disciplinska komisija nije imala milosti: crno-belima je oduzeto šest bodova u ovoj i šest za narednu sezonu.

Izabrane vesti

To je i te kako uticalo na ekipu, koja je loše nastavila prvenstvo i brzo je pala na četvrto mesto na tabeli, ali je uspela da se pribere da se vrati makar na treću poziciju. U međuvremenu, komisija je pomilovala LASK i vratila mu dva oduzeta boda, od poemnutih šest. Zlobnici bi rekli, tek pošto je Salcburg krunisan.

Onda je valjda jasno koliki motiv imaju danas momci Valerijena Ismaela u poslednjem kolu plej-ofa, pošto im u goste stiže Red Bul (17.00). LASK je trećeplasiran sa bodom, više od Volfzbergera, pa bi potencijalni poraz od Salcburga mogao da ga košta pozicije koja vodi u Evropu. Ove sezone rivali su se sastali četiri puta. U ligaškom delu takmičenja u Lincu je bilo 2:2, LASK je slavio u Salcburgu sa 3:2, da bi u okviru Kupa Red Bul pobedio minimalcem. Pre tri nedelje, u sklopu plej-ofa, Salcburg je trijumfovao kod kuće sa 3:1.

Volfzberger je domaćin Rapidu i u nekoj projekciji dovoljan mu je i bod kako bi izbegao dodatno doigravanje za plasman u kontinentalno takmičenje. Naravno, ono je malo verovatno, jer LASK ima za osam golova bolju gol-razliku, što znači da treba baš ubedljivo da izgubi od Salcburga, što nije toliko verovatno.

AUSTRIJA 1, PLEJ-OF - 32. KOLO

Nedelja

17.00: (4,30) LASK (4,00) Salcburg (1,75)

17.00: (2,05) Šturm (3,60) Hartberg (3,50)

17.00: (1,75) Volfzberger (3,90) Rapid (4,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1LASK LincSalcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara