Toni Martinez (©Reuters)
Toni Martinez (©Reuters)

Uzeše im sve: Porto opljačkao Sporting, posle titule ode i kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 23:16

Zmajevi na Dragau overili prolaz u finale – 1:0

Kolika se euforija osećala u zeleno-belom delu Lisabona protekle sezone zbog prekida duopola Porta i Benfike, toliko je ove zavladala apatija. Sve što Sporting sada oseća je gorčina, bio je čudo od jedne sezone. Duže nije potrajao. Porto mu je uzeo sve, opljačkao ga je i ostavio bez trofeja. Titula će na Dragao, a ni kup nije daleko, jer će Zmajevi u finalu udariti na Tondelu – 1:0 (0:0).

Dobro će Sporting zapamtiti šta im je počinio Porto u direktnim duelima ove sezone. U Primeiri im je dva puta pobegao sa giljotine, odbio je nalete čete Rubena Amorima i odaljio ih od prvog mesta – kasnije ih dotukla Benfika u gradskom derbiju – a u Kupu Portugalije – dve pobede. Ukupnim rezultatom 3:1 Marko Grujić i saigrači ušli su u finale i približili se novom peharu. Dva su im nadohvat ruke, što bi izbrisalo prošlogodišnje brljotine i ponovo načinilo Zmajeve apsolutnim vladarima Portugalije.

Izabrane vesti

Marko Grujić se od prve pozajmice iz Liverpula u Porto, pa sve do trajnog otkupa nije naosvajao trofeja. Radovao se samo u Superkupu minule sezone, sada bi mogao da unapredi osvajačku misiju. U finalu kupa Porto će biti ogroman favorit, dok je u šampionatu već jednu ruku prislonio na trofej. Gubitak devet bodova prednosti u odnosu na lisabonski Sporting u poslednje četiri runde bio bi presedan, pogotovo posle novog udarca koji su zadali i dalje aktuelnom šampionu.

Upao je Sporting u Portovu klopku, bedem nije uspeo da probije. Kako je vreme odmicalo, tako je nervoza u Sportingovim igračima rasla. Krenuli su na sve ili ništa i – ostali praznih šaka. Ali, dobili su poklon koji nisu priželjkivali. Da Porto ostvari duplu pobedu u polufinalu postarao se Antonio Martinez. Španac je postigao prvi gol još od utakmice protiv Lacija u šesnaestini finala Lige Evrope sredinom februara na Dragau – tada se dva puta upisao u strelce i doneo pobedu svom timu – i raspršio snove Sportinga o velikom preokretu.

Dobio je Martinez perfektnu loptu od Pepea, koji je po ko zna koji put pokazao da nije za staro gvože, iskontrolisao ju je, odvojio se od Inasija i levicom pogodio suprotan ugao. Sporting je izgubio šanse za prolaz, a Pedro Poro živce. Španski desni bek oštro je startovao i zaradio direktan crveni karton.

KUP PORTUGALIJE – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Mafra – Tondela 1:1 (1:0) – ukupno 1:4

/Pačeko 45 – Boseli 89/

Četvrtak

Porto - Sporting Lisabon 1:0 (0:0) - ukupno 3:1

/Martinez 83/


tagovi

PortoSporting LisabonKup PortugalijeMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara