Žoržinjo Vajnaldum (Foto: ©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (Foto: ©Reuters)

Vajnaldum precrtan u Parizu, agenti ga ponudili Milanu i Romi

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 13:33

Italijanski klubovi i dalje vagaju da li da pošalju ponudu

Umesto da uživa u ugovoru karijere – makar gledano iz finansijskog ugla – boravak Žoržinja Vajnalduma na Parku prinčeva pretvorio se u košmar. Holandski vezista u debitantskoj sezoni u Pari Sen Žermenu nije uspeo da se probije do prvog tima Maurisija Poketina, te je već u oktobru isticao nezadovoljstvo minutažom u pariskom klubu (do tada startovao samo pet puta u prvenstvu).

Situacija se po pitanju njegovog statusa nije promenila ni promenom trenera, Kristof Galtije kao ni sportski direktor Luis Kampos ne računaju na Vajnalduma, što mu je potvrđeno time što nije uvršten na listu putnika za turneju po Japanu i time jasno poručeno da pronađe novi klub.

Izabrane vesti

I njegovi agenti bacili su se u potragu. Italijanski mediji su u toku petka preneli informaciju da je Vajnaldum ponuđen Romi, a Đanluka di Marcio se u toku noći nadovezao vešću da su menadžeri 31-godišnjeg veziste zakucali i na vrata Milana.

Oba kluba i dalje “studiraju” profil igrača i vagaju da li da pošalju ponudu, a najveća prepreka u slučaju obe strane je previsoka plata koju ni Đalorosi ni Rosoneri sebi ne mogu da priušte. Vajnaldum na Parku prinčeva prima nešto više od 9.000.000 evra neto godišnje i jasno je da bi svojom platom napravio dizbalans na platnom spisku oba italijanska kluba, te se spekuliše o pozajmici tokom koje bi Pari Sen Žermen plaćao polovinu njegove plate.

Milanov vezni red jeste brojčano jači, jer i pored toga što je Frank Kesi otišao u Barselonu, Jasin Adli i Tomazo Pobega vratili sa pozajmica iz Bordoa, odnosno Torina. Primarna ideja bio je Renato Sančes, ali će kako stvari stoje Portugalac završiti baš u Pari Sen Žermenu, što je još jedan od razloga zbog kojih je Vajnaldum višak u Parizu.

Na Olimpiku takođe traže pojačanje u veznom redu koje bi popunilo najavljene odlaske Gonzala Viljara i Amadua Dijavare.


tagovi

TransferiRomaMilanŽoržinjo VajnaldumPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara