©Reuters
©Reuters

Valdano došao da gleda Bajer Ćabija Alonsa - i imao šta da vidi

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 17:24

Legenda Real Madrida imala priliku da u punom sjaju vidi izabranike stratega koji se pominje kao naslednik Karla Ančelotija

Duel rivala koji su ove sezone predstavnici dve krajnosti očekivano je nastavio nizove na obe strane - Bajerovu seriju pobeda, ali i Unionovu bez slavlja. Savladavši goste iz Berlina (4:0), izabranici Ćabija Alonsa, povukli su 12. vezanu recku, dok je tim iz prestonice Nemačke 14. uzastopnu utakmicu ostao bez celog plena.

Klub iz Leverkuzena ove sezone je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Nemačkoj i već na trećini puta potvrdio je da je ozbiljan kandidat u trci za titulu. Fenomelnalni rezultati na tri fronta razlog su zbog kojeg se o Bajeru govori u superlativima širom Evrope i usled kojeg je sve učestalja priča o potencijalnom prelasku Ćabi Alonsa na klupu Real Madrida na kraju sezone. Temu o povratku španskog stratega na stadion u kojem je ostavio trag kao igrač podgrejalo je današnje pojavljivanje Horhea Valdana na tribinama, a legenda Reala imala je šta da vidi na današnjem susretu 11. kola Bundeslige.

Izabrane vesti

Iako je činjenica da gost nije rival od kojeg su ove sezone imali povoda da strepe ni slavbiji klubovi, izvesno je da je nekadašnji argentinski napadač punih očiju napustio Leverkuzen. Da se utakmica završila u 23. minutu bilo bi već doboljno da domaćin odnese prelaznu ocenu i to zbog majstorije Aleksa Grimalda. Španac koji je stigao ovog leta iz Benfike u fenomenalnoj je formi, a osmim golom u sezoni najavio je deseto slavlje u prvenstvu i povratak na čelo tabele. Pogodio je bočni fudbaler sa distance, na njemu svojstven način, a u kojoj meri je bila zahtevna pozicija iz koje je matirao Ronova na najbolji način oslikava moderna statistika koja je procenila da su šanse da zatrese mrežu bile dva odsto.

Atraktivni pogodak Grimalda ostao je jedini viđen do drugog poluvremena, odnosno 57. minuta kada je Kosonu materijalizovao korner i udvostručivši vođstvo praktično ugasio nade Uniona. Istin iza volju udarcu iz ugla prethodio je previd arbitara koji su dosudili prekid za domaćina iako je poslednji loptom igrao jedan od igrača Leverkuzena.

Rivala u nokdaunu golovima u završnici utakmice dokrajčili su Žonatan Tah u 73. minutu i Nejtan Telja, koji je bio precizan samo dva minuta posle ulaska u igru.

Ubedljivom pobedom Bajer je održao dva boda prednosti u odnosu na Bajern Minhen, dok je Union devetm porazom u prvenstvu ostao na šest bodova, te je preuzeo fenjer od Kelna.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Menhengladbah - Volfzburg 4:0 (2:0)

/Čvančara 16, Rajc 42, Onora 64, Plea 71/

Subota

Augzburg - Hofenhajm 1:1 (0:1)

/Demirović 53 - Veghorst 23/

Bajern Minhen - Hajdenhajm 4:2 (2:0)

/Kejn 14, 44, Gereiro 72, Šupo Moting 85 - Klejdienst 67, Beste 70/

Darmštat - Majnc 0:0

Štutgart - Borusija Dortmund 2:1 (1:1)

/Undav 43, Girasi pen 83 - Fulkrug 36/

Bohum - Keln 1:1 (1:0)

/Dašner 25 - Selke 54/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Union Berlin 3:0 (1:0)

/Grimaldo 23, Kosonu 57, Tah 74, Telja 83/

17.30: (3,10) Verder (3,50) Ajntraht Frankfurt (2,40)

19.30: (1,48) RB Lajpcig (4,60) Frajburg (7,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bajer LeverkuzenUnion BerlinĆabi AlonsoBundesligaNemačkaHorhe Valdano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara