(©Reuters)
(©Reuters)

Valensija se budi samo za Kopu Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 04:26

Kolumbijac doneo pobedu Internasionalu u Boliviji – 1:0

Pola posla je obavljeno, Internasionalu je ostalo da kod kuće potvrdi pobedu iz La Paza i plasira se u polufinale Kopa Libertadores.

Dvostruki šampion elitnog južnoameričkog kupa napravio je čudo u Boliviji, jer ne zna ni sam kako je došao do pobede u utakmici u kojoj je 90 minuta bio podređeni tim – 1:0.

Izabrane vesti

Bolivar je igrački deklasirao Internasional. Imao je 62 odsto posed lopte, a odnos u šutevima na gol je bio 23:6 za domaćina! I opet je izgubio. Nije umeo domaćin da do kraja iskoristi činjenicu da su Brazilci jedva disali na 3.200 metara nadmorske visine. Čista nesreća garnirana i sa malo manjka koncentracije u napadu. U Brazilu će biti druga priča...

Ovo je, inače, prva pobeda Internasionala u La Pazu u četiri utakmice. Toliko su tamo nemogući uslovi za igranje fudbala svima koji dođu sa nivoa mora.

Sreća za Brazilce je što se Ener Valensija ponovo probudio kada je video simbol Kope Libertadores. Kolumbijac nije postigao nijedan gol do sada u prvenstvu Brazila, a ovo mu je drugi u elitnom međunarodnom kupu.

Igrao se 16. minut kada je na dodavanje Alana Patrika pobegao čuvaru i topovski raspalio po lopti, koja je završila u mreži.

Sve posle toga je bila igra na jedan gol. Bolivar je igrao sa tri špica, koji su tražili igru jedan na jedan i pravili velike probleme gostima. Zujale su lopte oko gola koji je čuvao Roše, a samo pet šuteva je išlo unutar okvira.

Internasional je preživeo „planinu“ i mirno čeka revanš.

KOPA LIBERETADORES, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

Bolivar - Internasional 0:1 (0:1)

/Valensija 16/

Četvrtak

02.30: (2,00) Boka Juniors (3,30) Rasing (4,00)

02.30: (4,80) Pereira (3,50) Palmeiras (1,78)

Petak

02.30: (1,42) Fluminense (4,50) Olimpija (7,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresBolivarInternasionalEner Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara