Lazar Samardžić (Reuters)
Lazar Samardžić (Reuters)

Valon Behrami: Samardžić je „desetka“ koje više niko ne koristi, mora da postane „osmica“

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 10:58

Bivši igrač Udinezea vidi Srbina kao pojačanje Stare dame

Iako Maks Alegri pokušava da Juventus izbaci iz konteksta priča o favoritima za skudeto, sadašnji razvoj situacije u Seriji A nagoveštava da je Stara dama spremna da se bori za titulu. Ili joj mali fali za to...

To nešto malo bi moglo da se dokupi u zimskom prelaznom roku i da se popune neplanirane rupe u veznom redu nastale suspenzijama Pola Pogbe i Nikola Fađolija. Juventusu je u januaru neophodna sveža krv u veznom redu, a nekoliko imena poslednjih nedelja se iskristalisalo kao glavne mete.

Izabrane vesti

Prve mete Bjankonera su srpski reprezentativac Lazar Samardžić iz Udinezea, argentinski vezista Rodrigo De Pol iz Atletika i Totenhemov prvotimac Pjert Emil Hejbjerg. Mladići poput Artura Vermerena iz Antverpena i Žoao Neveša iz Porta su za sada samo na radaru i pitanje je koliko su realne mete.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da su čelnici Juventusa uveliko ušli u pregovore oko Samardžićevom transferu i da sve zavisi od Udinezea. Odnosno od planova kluba sa Friulija kojem preti grčevita borba za opstanak. Jedina dilema im je da li sa prodajom Srbina rizikuju već u januaru. Još neizvesnije je da li je Čolo Simeone spreman da se usred sezone rastane sa isksunim Argentincem iako De Pol nema baš veliku minutažu.

O sadašnjem i bivšem igraču Udinezea kao potencijalnim pojačanjima Juventusa je pričao bivši švajcarski reprezentativac Valon Behrami koji je takođe nosio dres kluba sa Friulija. Za Samardžića kaže da mu je svega potrebna taktička promena.

„On mora još da raste. Pre svega zašto što je rođena „desetka“, pozicija koju u današnjem fudbalu više niko ne koristi. Zato treba da završi period adaptacije i da postane „osmica“. Zbog svih kvaliteta koje poseduje, mogao bi da bude pojačanje za Juventus, iako ga ne vidim odmah kao startera. Taj dres ima drugačiju težinu od ostalih. Tamo je svaki meč poseban ispit i nema mesta za pauze“, kaže Behrami.

Za De Pola tvrdi da je neophodan Juventusu.

„Zaista mi se sviđa De Pol. On je igrač koji menja ekipe u koje dođe. Uvek je u centru dešavanja, povezuje linije, ali daje i taj defanzivni intenzitet po kojem je poznat. Juventusu zaista fali igrač takvog profila. Ne verujem da bi sa njegovim dolaskom postali favorit za titulu ali bi sigurno promenio lice tima u obe faze igre“.



tagovi

Valon BehramiLazar SamardžićRodrigo De Pol

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara