Zenga (©Starsport)
Zenga (©Starsport)

Valter Zenga kandidat za trenera Flamenga

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.12.21. | 22:00

Brazilci traže stranca za šefa struke

Radio je Valter Zenga kao trener u američkoj MLS ligi, vodio je više azijskih, a najviše evropskih klubova i sada bi mogao da se oproba na još jednom kontinentu.

Legendarni italijanski golman i nekadašnji trener Crvene zvezde je na najužem krugu kandidata za novog šefa struke brazilskog Flamenga, pišu mediji iz te južnoameričke zemlje. Zengi je, izgleda, suđeno da se otisne put Brazila, jer je prošle sezone takođe bio vrlo blizu da preuzme Vaska da Gamu. Umesto njega posao je tada dobio još jedan bivši šef struke Zvezde – Rikardo Sa Pinto.

Izabrane vesti

Flamengo je trenutno bez trenera, jer je dosadašnji strateg Renato Portalupi napustio klub posle poraza u finalu Kopa Libertadores od Palmeirasa. A, predsednik Rodolfo Landim insistira na dovođenju inostranog trenera.

Dvojica trenera koja su kontaktirana su Žorž Žezus, za čijim povratkom vape navijači crno-crvenih, ali on je odlučio da ostane u Benfiki, kao što je i Marselo Galjardo prelomio da nastavi posao u River Plejtu.

Sada je Zenga kandidat broj jedan, a odmah iza njega je Karlos Karvahal, trener Brage, čija je prednost ta što govori portugalski jezik, matični u Brazilu. Flamengo će pripreme za novu sezonu početi 10. januara, pa uprava kluba do tada ima rok da izabere novog šefa struke.

Valter Zenga je poslednji put posao imao u Kaljariju, kojeg je vodio do minulog leta.


tagovi

FlamengoValter Zenga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara