Đovani van Bronhorst (©Reuters)
Đovani van Bronhorst (©Reuters)

Van Bronhorst menja Džerarda, koji vodi Kamaru u Vilu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 10:47

Neizbežne promene u Rendžersu

Odlazak Stivena Džerarda nije bio očekivan, ali vremena za tugovanje u Galzgovu nema. Rukovodstvo Rendžersa mora što pre da pronađe novog trenera, jer ekipu čekaju polufinale Liga Kupa sa Hibernijanom (21. novembar) i, vrlo moguće, odlučujući meč za drugo mesto u grupi Lige Evrope sa Spartom iz Praga (25. novembar).

NEDELJA, 20.45: (1.60) PORTUGALIJA (4.00) SRBIJA (6.50)

Izabrane vesti

Po pisanju škotskog Dejli Rekorda, na Ajbroksu žele da vrate svog bivšeg igrača, Holanđanina Đovanija van Bronhorsta, koji je 2017. osvojio titulu sa Fajenordom, a posle četiri sezone u klubu iz Roterdama kratko bio i na klupi kineskog Guangdžoua.

Od decembra 2020, kada je zbog korone napustio Kinu kako bi ponovo bio sa svojom porodicom, nekadašnji vezista je bez angažmana, a navodno će se tokom dana sastati u Londonu sa rukovodstvom Rendžersa kako bi pregovarali o uslovima potencijalne saradnje. Ključna tema biće budžet za pojačanja, odnosno Van Bronhorstovo insistiranje na dovođenju igrača koji će moći da nadomeste zimske odlaske, o kojima se uveliko priča. Među prvima koji bi mogli da napuste klub je reprezentativac Finske, Glen Kamara, sa kojim Džerard želi da nastavi saradnju u Aston Vili.

Taj transfer pominjao se još letos, kada je premijerligaš iz Birmingema bio spreman da plati oko 6.000.000 evra, ali je 26-godišnji vezista produžio ugovor sa Rendžersom do leta 2025. Pored nekadašnjeg Arsenalovog đaka, pred odlaskom je i krilo Rajan Kent, navodno takođe u Aston Vilu, mada je malo verovatno da će Džerard uspeti da povede dvojicu igrača sa sobom.

Inače, pored Van Bronhorsta kao kandidat za upražnjeno mesto na klupi škotskog velikana pominje se i trener norveškog Bode/Glimta, Kjetil Knutsen, koji je velika želja sportskog direktora Rosa Vilsona, ali prednost ima bivši igrač kluba, a tek u slučaju da ne dođe do dogovora, Rendžers će se okrenuti 53-godišnjem Norvežaninu.


tagovi

Aston VilaGlazgov RendžersStiven DžerardĐovani Van Bronhorst

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara