FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Van De Bek u Bundesligi, Junajtedu ni sitna zarada nije garantovana

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 19:40

Holanđanin pristao na pozajmicu u Ajntraht

U moru transfer promašaja Mančester Junajteda poslednjih godina utopilo se i ime nekada jednog od najtalentovanijih evropskih vezista Donija Van De Beka. Čitavih 39.000.000 evra platio je klub s Old Traforda Kopljanicima u leto 2020, misleći da su velike šanse da se tim potezom obezbedio za dugi niz godina.

Ne da se to nije dogodilo, već je momak rodom iz holandskog seoceta Nejkervekena postao jedan od simbola loše transfer politike Crvenih đavola. Sada je pristao da drugi deo tekuće sezone provede na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta, a u slučaju da na Majni zadovoljni, Bundesligaš će imati pravo otkupa ugovora za 15.000.000 evra. Čim se zvanično otvori zimski prelazni rok obaviće lekarske pregleda, nakon kojih bi trebalo da se pridruži ekipi Dina Topmelera.

Izabrane vesti

Nadali su se u Mančesteru početkom meseca da bi od Van De Bekove prodaje barem delom mogli da finansiraju doveđenje novog napadača u januarskom prelaznom roku (najverovatnije Serua Girasija), ali je jasno da na priliv sredstava od ratosiljanja Holanđanina bar do leta neće zaraditi skoro ništa. Fabricio Romano javlja da će ipak osvajač Lige Evrope iz 2022. godine platiti simboličnu sumu novca za pozajmicu, ali od nje Junajted neće imati nikakve koristi u namerama da skupi dovoljno za novu akviziciju.

Nije Ten Hag uopte računao na Van De Beka ove jeseni, pošto mu je pružio šansu samo na 21 minut (U Liga kupu odigrao 19 minuta, a u Premijer ligi 2). Ukupno je od dolaska na Teatar snova odigrao 62 utakmice uz dva gola, a povreda kolena koju je doživeo u januaru ove godine odvojila ga je s terena do kraja prošle sezone. Ipak, ni pre nje nije blistao, pošto je primera radi na pozajmici u Evertonu odigrao svega sedam utakmica bez značajnijeg uticaja na igru.

Jeste Bundesliga poznata kao plodno tlo za oživljavanje posrnulih karijera i čini se da će u prvoj polovini 2024. godine Doni imati poslednju šansu da pokaže nešto od onog potencijala iz perioda kada je sa Ajaksom bio nadomak plasmana u finale Lige šampiona.

Novi Van De Bekov tim Ajntraht trenutno zauzima sedmu poziciju u Bundesligi, a u prolećnom delu sezone očekuje ga i učešće u nokaut fazi Lige konferencije.


tagovi

Doni van de BekAjntraht FrankfurtMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara