Van der Sarova vizija: Još dva ili tri pojačanja i Junajted napada titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 10:17

Legendarni golman veruje da Mančester može da se suprotstavi Liverpulu i Sitiju u narednom periodu

Godinama Mančester junajted ne liči na giganta iz vremena ser Aleksa Fergusona. Štaviše, Junajted od odlaska legendarnog stručnjaka više izgleda kao rasturena banda, nego ozbiljni fudbalski kolektiv i dugo traje proces rehabilitacije najuspešnijeg kolektiva u istoriji Premijer lige.

Tračak nade na Old Traford vratio je Ole Gunar Solskjer, iako ni njegov dosadašnji mandat nije bio “med i mleko“. Mnogo trzavica i turbulencija, još više nepovoljnih rezultata i lutanja u rekonstrukciji ekipe, ali čini se da se polako nazire svetlost na kraju tunela. Nekoliko dobrih kupovina u poslednjih godinu dana vratilo je osmehe na lice, ali i dalje Junajted nije ni izbliza konkurentan vodećem dvojcu engleskog fudbala, Liverpulu i gradskom rivalu Sitiju. Međutim, Edvin van der Sar veruje da bolji dani dolaze na Old Traford...

Izabrane vesti

On je, naime, izjavio da su Junajtedu potrebna još “dva ili tri pojačanja“ kako bi ušao u krug najozbiljnijih kandidata za titulu.

“Period medenog meseca bio je sjajan“, priseća se Van der Sar Solskjerovog starta u Junajtedu i dodaje:

“Onda je postalo trusno. Međutim, stvari su postajale sve bolje kako je vreme prolazilo. Čini mi se da su poslednjih sedam ili osam nedelja igrali jako dobar fudbal. Bodovi su se osvajali bez mnogo muke, a bilo je rezultata i protiv najjačih rivala“.

Do uvođenja vanrednog stanja i prekida takmičenja Junajted je bio u seriji od dvanaest utakmica bez poraza i ozbiljno je zapretio Čelsiju, koji drži četvrtu i poslednju poziciju za Ligu šampiona.

“Iskreno se nadam da će se takmičenje nastaviti jer je Junajtedu potrebno da igra Ligu šampiona“.

A sa povratkom elitnog fudbala na Teatar snova, klub bi lakše mogao da diše. Ne samo zbog većeg priliva novca, već i zato što bi bilo lakše da se dođe do adekvatnih pojačanja...

“Junajted bi trebalo maksimalno da se fokusira na narednu sezonu i uz dva ili tri dobra pojačanja, verujem da može da se takmiči s Liverpulom i Sitijem“.

Junajted je poslednjih nedelja i meseci bio povezivan sa Džejdonom Sančom, supertalentovanim Džadom Belingemom i kapitenom Aston Vile Džekom Grilišom, između ostalih. Solskjer je u javnosti poslednjih nedelja znao da izjavi da će Junajted biti aktivan na tržištu uprkos krizi i da klub ima para, dok je prvi operativac Ed Vudvord objasnio da neće biti megalomanskih transfera...

Junajted trenutno zauzima petu poziciju u Premijer ligi, uz tri boda minusa u odnosu na Čelsi. Takođe igra i četvrtfinale FA kupa, kao i osminu finala Lige Evrope. 

Foto: ©AFP


tagovi

Edvin van der Sar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara