Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Van der Vart se poklonio Tadiću: On je lider na delu, a ne u pričama, napravio je od Ajaksa pravi tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 12:34

„Živi kao monah, uvek je super spreman“, oduševljen je bivši holandski as

Pljušte komplimenti na račun Dušana Tadića na kraju 2021. godine. Kapiten srpske reprezentacije postao je simbol Ajaksa, sa kojim je imao sjajnu kalendarsku godinu.

Za igre je, između ostalog, dobio Zlatnu loptu Fudbalskog saveza Srbije, ali se i Holanđani dive partijama i ponašanju „desetke“ Kopljanika.

Izabrane vesti

U superlativu je o Tadiću pisao i nekadašnji veliki holandski as Rafael van der Vart u svojoj kolumni u De Telegrafu u kojoj je „glasao“ za Srbina kao najboljeg igrača lige u godini na izmaku.

Najozbiljnija stvar za mene je što pored svih golova i asistencija, Tadić je postao pravi lider Ajaksa. Ali ne onaj koji se razmeće izjavama ili vođa na papiru, nego onaj koji se dokazuje delima na terenu, konstantno dobrim igrama. On živi kao monah, super je profesionalac i uvek fantastično spreman. Morate dosta toga da žrtvujete da biste takvi postali“, napisao je Van der Vart.

Ali, nije na tome stao...

Zahvaljujući Tadiću Ajaks je postao stabilan tim i više tim nego što je to ranije bio. I Marko van Basten je o tome nedavno govorio. Sa Matijsom de Lihtom, Frenkijem de Jongom i Hakimom Zijehom Ajaks je imao izuzetan individualni kvalitet pre neku sezonu, ali nije bio tim toliko kao što je to danas“.

Za najboljeg trenera godine Van der Vart je izabrao Erika ten Haga, šefa struke Ajaksa.

Jedini razlog zašto Ten Haga stavljam ispred Arnea Slota (Fejnord) je superiorna igra njegovog tima u Ligi šampiona. I zbog svih brojki koje je Ajaks ostvario ove godine. To ne može da se zaobiđe. Na kraju, Ten Hag drži takav nivo dugo već u Ajaksu, a to nimalo nije lako. Sve počasti ovom vrhunskom treneru“, podvukao je Rafael van der Vart. 


tagovi

Dušan TadićAjaksRafael Van der Vart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara