Rafael van der Vart (©Reuters)
Rafael van der Vart (©Reuters)

Van der Vart: Zaslepljeni smo osrednjim Liverpulom, Henderson i Milner nisu „ludi“ igrači, već obični

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 17:52

„Ajaks ne može da zaustavi samo Luisa Dijaza i Mohameda Salaha, ako imaju svoj dan“, dodaje Holanđanin

Koristi svaku priliku Rafael van der Vart da javnosti „otvori oči“, spada među stalne kritišare i redovne brbljivce na Ostrvu, a nova žrtva penzionisanog olandskog asa je – Liverpul. Pred dule Redsa i Ajaksa, čiju školu je prošao i potom debitovao u seniorskom fudbalu, pošteno je nagazio tim Jirgena Klopa.

Liverpul nije ni bleda senka onog tima koji je u pretodni pet sezona tri puta igrao u finalu Lige šampiona. Upisao je samo dva trijumfa u sedam utakmica i doživeo težak poraz od Napolija na otvaranju elitnog klupskog takmičenja (4:1) i sada će svaki meč engleskog velikana biti pod lupom. Počev od večerašnjeg na Enfildu sa Ajaksom (21.00).

Izabrane vesti

Van der Vart je stava da Redsi imaju tek nekoliko vrhunskih igrača, jedan je njegov sunarodnik – Virdžil van Dajk. Ostali su su sasvim obični. Daleko od onoga kako su predstavljani dok su rezultati bili tu.

„Postali smo zaslepljeni. Odjednom mislimo da je Henderson ’lud’ igrač, on je sasvim normalan, običan igrač. Džejms Milner, kao i Džo Gomez, takođe. Virdžil van Dajk je vrhunski, desni i levi bek su dobri. Ali, ako stvari ne krenu u željenom smeru i napadači nemaju svoj dan, onda je to vrlo osrednji tim“, rekao je Rafael van der Vart.

Ako se izuzme meč sa Bornmutom i izjednačen apsolutni rekord Premijer lige (9:0), Liverpul je na pet utakmica postigao samo šest golova. Prosek ispod svi očekivanja. I Holanđanin veruje da Ajaksova odbrana ne može jedino Luisa Dijaza i Mohameda Salaha da zaustavi, i to kada imaju svoj dan.

„Jedina stvar koje se ’plašim’ je da bi Luis Dijaz i Mohamed Salah mogli da imaju dan, onda Ajaks ima problem. Ako ga budu imali, onda Ajaks ne može pobediti. Svakako ne na Enfildu, ne mislim da su Dejli Blind i Devin Renš dovoljno dobri da ih zaustave“, zaključio je Holanđanin.



tagovi

Rafael Van der VartLiverpulAjaksLiga šampionaDžordan HendersonDžejms MilnerDžo GomezVirdžil van DajkMohamed SalahLuis Dijaz

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara