Jedna od brojnih parada Vladimira Savića (©Starsport)
Jedna od brojnih parada Vladimira Savića (©Starsport)

VAR radio punom parom na Krovu, gostima slađi bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.04.24. | 18:04

Golman Napretka Vladimir Savić na vetrometini IMT-ovih napadača nakon vođstva svog tima, ali je samo jednom popustio - za remi 1:1

Dobrim tempom je počeo duel na krovu tržnog centra Stadion između IMT-a i Napretka, ali je izostala goleada kao u njihovom prvom susretu ove sezone, kada su Traktoristi slavili sa ubedljivih 4:0. Ovaj put Kruševljani su mnogo bolje prošli, pošto se kući vraćaju sa bodom osvojenim u remiju - 1:1.

Poveli su gosti preko Nebojše Bastajića u 31. minutu, iako se u prvi mah činilo da je Miloš Gordić odličnom intervencijom uspeo da sačuva gol. Nakon konsultacije sa VAR sobom, u kojoj je glavnu reč imao Momčilo Marković, sudija Nenad Minaković je pokazao na centar. Ostalo je, međutim, nejasno i nakon snimka da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju.

Izabrane vesti

Tek nakon primljenog gola domaćini su se rastrčali i u potpunosti preuzeli inicijativu. Nakon serije propuštenih šansi i odbrana Vladimira Savića, nagrada za ofanzivnu igru Traktoristima je konačno stigla na pola sata pre kraja utakmice. Precizan je bio najbolji strelac tima Luka Luković, a i u tom slučaju morala je da interveniše VAR soba.

Zaslužio je IMT da ostane neporažen u ovom meču, mada je Napredak bio odličan u prvih 30 minuta utakmice. Nejasno je zašto su izabranici Vladimira Gaćinovića stali nakon vođstva, ali moguće je da su nakon obezbeđenog plasmana u plej-of želeli da sačuvaju energiju za ono što ih čeka u doigravanju. Ipak, da su danas stigli do tri boda moglo bi da se priča i o potencijalnoj borbi za evropsku vizu, ovako, deluje da će Kruševljani u plej-ofu biti samo puki učesnik, bez posebnih rezultatskih ambicija.

Iako su gosti prvi zapretili preko Lazara Zličića i diktirali tempo u uvodnih 15 minuta, domaćini su imali veoma dobru šansu nakon duge lopte Kijevčanina za Lutovca, ali je Vladimir Savić na vreme istrčao i skratio ugao bivšem fudbaleru Partizana, koji je šutirao visoko preko gola. Bila je to prva intervencija golmana Kruševljana i nagoveštaj da je izuzetno raspoložen ušao u današnju utakmicu.

Nakon pogotka Bastajića Traktoristi su se trgli i krenuli u juriš po izjednačenje, a sa nadom da bi drugi put ove sezone mogli do potpunog preokreta, nakon što su u avgustu triput gubili od Novog Pazara, a na kraju slavili 4:3. Zaređali su domaćini sa šansama, ali bez rešenja za odličnog Savića. Pretili su Miloš i Luka Luković, Nikola Terzić, Aleksandar Lutovac... Svi bezuspešno. Delovalo je kao da je 28-godišnji Požarevljanin zaključao svoj gol.

Slična slika viđena je i po povratku sa odmora. IMT se trudio da što pre stigne do pogotka, ali su Miloš Luković i saigrači bili nemoćni pred Vladimirom Savićem i defanzivcima Napretka. Sve do 60. minuta, kada je 13. golom u sezoni budući napadač Strazbura uspeo da pronađe put do mreže. I njemu je pomogao VAR, nakon snažnog šuta pod prečku iz gužve na centaršut iz kornera. Ovaj put nije bilo dileme nakon snimka, jasno se videlo da je lopta celim obimom bila iza gol-linije.

Prvu šansu u drugom poluvremenu, a i generalno nakon dužeg perioda igre, Napredak je stvorio u 68. minutu kada je Majdevac solidno šutirao sa distance, ali preko gola. Bilo je to sve što su gosti uradili do finiša utakmice, dok su Traktoristi mogli do preokreta u 78. minutu kada je Lambulić dobro centrirao, Mršić nesigurno igrao glavom, a Terzić probao atraktivnim potezom da savlada Savića, ali nije bio dovoljno precizan. Tom prilikom mladi fudbaler IMT-a se i povredio, te je morao da bude zamenjen. Kao i Nikola Glišić pre njega, što bi moglo da stvori probleme treneru Nebojši Jandriću u narednim utakmicama koje će odlučivati o sudbini Traktorista u Mozzart Bet Superligi.

Značilo bi im da su danas stigli do sva tri boda...


MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

IMT - NAPREDAK 1:1 (0:1)

/M. Luković 60 - Bastajić 31/

Beograd.

Stadion Voždovca.

Sudija: Nenad Minaković.

IMT (4-4-2): Gordić 6 - Glišić 6 (68. Krstić 6), Lambulić 6, Ćosić 6, Ćirković 6 - Terzić 6,5 (81. Arsić -), Kijevčanin 6 (81. Jović -), Zulfić 6, Lutovac 5,5 (58. Radočaj 5,5) - L. Luković 6, M. Luković 7.

NAPREDAK (4-3-3): Savić 7 - Jovanović 5,5, Marinković 5,5, Mršić 5,5, Vukajlović 5,5 - Ljubomirac 5,5 (61. Sadiković 6), Marjanović 6,5, Zličić 5,5 - Blagojević 5,5, Bastajić 7 (84. Jovanović -), Majdevac 6 (90. Bojović).

Igrač utakmice: Vladimir Savić 7 (Napredak).

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

Radnički Kragujevac - Spartak 3:1 (1:1)

/Ristić 31, Vidosavljević 51, Zorić 54 - Mijić 36/

Radnik - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

/Katai 76, 88/

Radnički Niš - Voždovac 2:1 (1:1)

/Ilić 28, Vukić 48 - Kolarević 24/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Severina 35, Kastiljo 56/

Ponedeljak

IMT - Napredak 1:1 (0:1)

/M. Luković 60 - Bastajić 31/

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

IMTNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara