FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

VAR sprečio Jankovića da trijumfuje, na Azijskom kupu već krenulo s kontroverznim odlukama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 17:57

Nekadašnji trener Crvene zvezde osvojio samo bod u duelu prvog kola grupne faze

Nije bilo potrebno mnogo azijskim sudijama kako bi već zasenile veličinu samog događaja kakva je kontinentalna smotra 24 najbolje selekcije. Nakon 80 minuta fudbalske uspavanke u duelu Kine i Tadžikistana poveli su Zmajevi Aleksandra Jankovića golom glavom posle kornera, ali je saudijski arbitar nakon višeminutnih konsultacije sa VAR sobom odlučio da poništi čini se čist pogodak Žua Čenđijea.

Nije najjasnije šta je sudija Al Hoiš video. Strelac gola svakako nije imao kontakt sa golmanom Tadžikistana Rustamom Jatimovim, pa opcija prekršaja otpada. Druga varijanta je verovatno i učinila arbitra sa Bliskog istoka neodlučnim. Jeste igrač Kine stajao praktično na gol-liniji, ali svakako nije bio ispred protivničkog igrača, pa je ovakva kontroverza samo očekivani splet događaja za sve koji prilježnije prate dešavanja u azijskoj konferederaciji i naviknuti su na čestu indisponiranost sudija.

Izabrane vesti

Duel je završen bez pogodaka, a do poništenog tim hrvatskog stratega Petra Šegrta bio je opasniji, ali se Jankovićeva Kina odbranila i sačekala šansu u finišu. Da nije bilo VAR kontroverzi, verovatno bi 52-godišnji stručnjak ostvario svoju najveću pobedu u dosadašnjem toku selektorske karijere, ali je uprkos remiju čini se ovakav rezultat daleko od tragedije. Sistem takmičenja dozvoljava da četiri boda praktično garantuju plasman u nokaut fazu, a Kina će veliku šansu za trijumf imati protiv autsajdera grupe Libana. Katar je kao domaćin i aktuelni šampion Azije veđ viđen za osvajanje prvog mesta u grupi A.

Naredni duel Kine ponovo će doneti okršaj dvojice trenera sa prostora bivše Jugoslavije, pošto je doskorašnji selektor Crne Gore Miodrag Radulović po drugi put zaseo na klupu Libana. Duel je na programu u sredu (12.30).

AZIJSKI KUP - 1. KOLO

Grupa A

Katar - Liban 3:0 (1:0)

/Afif 45, 90+6, Almoez Ali 56/

Kina - Tadžikistan 0:0

Grupa B

Australija - Indija 2:0

/Irvajn 50, Bos 73/

Uzbekistan - Sirija 0:0





tagovi

Azijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara