Skauti Reala prate norveškog razarača Serlota

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 15:31

Kristal Palas bi mogao na leto da se češe u neverici

Norveški fudbaleri odavno nisu bili toliko u žiži svetske javnosti. O Martinu Edegardu, skupocenom tinejdžeru kojeg je Real poslao u Sosijedad se dosta toga zna, Erling Haland je novo fudbalsko čudo u dresu Borusije Dortmund, a polako iz senke izbija Aleksander Serlot, golgeterski “ubica” u dresu Trabzona.

Serlot je najbolji strelac turskog prvenstva, postigao je 24 gola na 34 utakmice za Trabzon na svim frontovima i kako piše turski Asistanaliz, a prenose brojni engleski mediji, skauti Reala su počeli da dolaze da gledaju uživo norveškog fudbalera!

Izabrane vesti

Zašto je to zanimljivo Englezima? Zašto je Aleksander Serlot igrač Kristal Palasa na pozajmici u Trabzonu. Ali je priča gotovo identična kao što je slučaj bio do skoro sa Umarom Sadikom, Partizanom i Romom.

Trabzon je uzeo Serlota na dvogodišnju pozajmice, tokom koje može kad god poželi da aktivira otkupnu klauzulu vrednu 7.000.000 evra. I onda da proda Norvežanina, kojem će, ako ovako nastavi, na leto sigurno cena biti neuporedivo veća.

Raste pritisak u Norveškoj: Selektore, Haland mora da igra

Tvrde Englezi da je Kristal Palas imao opciju u januaru da vrati Serlota u svoje redove, ali da nije iskoristio tu mogućnost i zbog toga bi mogao na leto da se kaje, ako ga Turci prodaju za mnogo veće pare nego što će ga otkupiti.

Možda nije realno da baš Real Madrid odvede 24-ogodišnjeg napadača, pošto pojedine turske medije zaista bi trebalo uzimati sa debelom rezervom, mada ne bi bilo ni preveliko iznenađenje ako je suditi po tome sa kakvom lakoćom trese mreže, ali je Norvežanin svakako skrenuo pažnju evropske fudbalske javnosti na sebe.

Serlotova želja je, kako tvrde Turci, da se vrati u Premijer ligu i da tamo dokaže koliko vredi, jer je za Kristal Palas odigrao 16 utakmica po dolasku iz Midtilenda u zimu 2018. godine i nije postigao nijedan gol. Potom je išao na pozajmicu u Gent, gde je postigao pet pogodaka na 22 utakmice, da bi onda eksplodirao u Trabzonu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara