Rafael Varan (©Reuters)
Rafael Varan (©Reuters)

Varan više ne košta 500.000.000 evra, sad može da ide i za mnogo manje

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 09:37

Real će morati u junu da ga proda

Kada se Zinedin Zidan vratio na klupu Real Madrida, jedan od igrača kojeg je označio kao čoveka od poverenja bio je Rafael Varan.

Francuski štoper, Zidanov zemljak, viđen je za nosioca odbrane Kraljevskog kluba na duge staze, da bude komandant odbrane kada Serhio Ramos ode. Tada je pričajući o Varanu i interesovanju drugih klubova za njega trener Reala rekao:

Izabrane vesti

Varanova cena je 500.000.000 evra“.

Mislio je Zidan na otkupnu klauzulu u ugovoru francuskog fudbalera, što je bila jasna poruka da ga ne bi prodao ni za živu glavu, osim ako neko ne donese sumu iz ugovora, pa Zinedinu budu vezane ruke.

Ali, štošta se promenilo u Madridu od tada... Između ostalog i raspoloženje Rafaela Varana, kojem se više ne ostaje na Santjago Bernabeu stadionu. Kako piše AS, defanzivcu Reala ugovor ističe u leto 2022. godine, a pregovori o produžetku saradnje su zašli u ćorsokak. Francuski as ne pokazuje naročitu volju da se veže na dodatni rok za Kraljevski klub.

Pregovora nema već neko vreme, te i u Realu polako prave rezervnu strategiju, koja će podrazumevati prodaju Varana ovog leta, jer je to poslednji voz da se uzme neko pristojnije obeštećenje. Kako piše AS, Blankosi bi sada prihvatili i ponudu vrednu 70.000.000 evra, koliko je procenjeno da je sada realna cena trofejnog fudbalera.

U slučaju da Varan ode, a ta opcija deluje sve realnije, Real će doživeti težak udarac, pošto će mu otići istovremeno obojica standardnih štopera, jer je Serhio Ramos spakovao kofere. Naslućuje se da će David Alaba obući beli dres u junu, ali nema garancija za to. Čak se pominje da je austrijski fudbaler rekao da će preći u klub koji će mu dozvoliti da igra u veznom redu, a Realu tu nije poteban.


tagovi

Rafael VaranPrimeraReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara