Laporta i Deko (©Reuters)
Laporta i Deko (©Reuters)

Varnice na liniji Laporta – Deko zbog izbora novog trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 17:54

Predsednik bi iskusnog, direktor se zalaže za mladog stručnjaka

Svega ima u Barseloni osim mira. A, sve je još dodatno eskaliralo kada je trener Ćavi najavio odlazak na kraju sezone.

To je odmah dovelo i do podele u vrhu kluba. Kako piše AS, izbile su varnice između predsednika Đoana Laporte i sportskog direktora Deka, jer imaju potpuno suprotne vizije oko toga ko bi trebalo da sedne na klupu Barselone od juna.

Izabrane vesti

Laporta se zalaže za staru školu. On bi iskusnog stručnjaka, koji bi odmah zagospodario svlačionicom i koji zna kako je to raditi u velikom klubu i kako se osvajaju trofeji. Zato je njegov prvi pik Hansi Flik, bivši trener Bajerna i reprezentacije Nemačke.

Deko ima potpuno drugačiju ideju. Po njemu, idealan profil za novog trenera Barselone je mladi trener, koji je spreman da se povinuje zahtevima kluba, da radi sa onim što mu se da u igračkom kadru, zato što ovo vidi kao šansu karijere, priliku da napravi iskorak u orbitu najboljih stručnjaka na svetu. Zato Deko smatra da bi najbolje rešenje bio njegov zemljak Seržo Konseisao, prvi trener Porta, koji vodi Zmajeve od 2017. godine i sa njima je tri puta bio šampion Portugalije.

Informacije što se tiču dvojice trenera govore da je Laporta već uspostavio kontakte sa Flikom i da je Nemac počeo da se sprema za novi posao i da uči španski jezik. Konseisaov adut je menadžer Žorž Mendeš, koji je u sjajnim odnosima sa čelnicima Barselone, a tu je i želja da posle sedam godina ode iz Porta, pogotovo što se u klubu spremaju izbori i najavljuju se velike promene.

Za sada nema naznaka da bi na klupu Barselone mogao da sedne neki Španac.

 


 


 


 


tagovi

Đoan LaportaDekoBarselonaHansi FlikSeržo Konseisao

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara