Skupštine FSS (©Starsport)
Skupštine FSS (©Starsport)

Varnice u Pazovi! Poledica: Naš je poraz što ovde nema Vidića, Šurbatović decidiran: Nismo delili basnoslovne sume

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 15:59

“Najviše mi smeta pasivnost Skupštine FSS”, rekao je prvi čovek Sindikata fudbalera

Nemanja Vidića nije bilo među kandidatima za predsednika, samim tim skoro pa jednoglasje na Skupštini FSS. Remetio ga je samo predsednik Sindikata fudbalera Mirko Poledica, koji je delegatima Skupštine zamerio na pasivnosti poručivši im da bi svi trebalo da se posrame što je Vidić odustao od izborne trke, pre no što je podgrejao atmosferu zatraživši od generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatovića da odgovori na pitanje da li su rukovodioci FSS delili premije od plasmana na Mundijal.

I ako jesu – koliko?

Izabrane vesti

Iz ovih finansijskih izveštaja mi nismo videli kako se trošio novac. Pretpostavljam da je to razlog zbog kojeg su se pojavljivale brojne afere o tome. Ne želim nikoga da vređam ni optužujem, ali javnost ima opravdan interes da zna da li je tačno da su rukovodioci delili premije od plasmana reprezentacije na Mundijal i ako jesu – u kom iznosu… Jako je važno da znate da je Skupština vaš poslodovac i da ste vi dužni da joj odgovarate”, rekao je Poledica.

Mirko PoledicaMirko Poledica

Šurbatović je odmah odgovorio, kako je rekao, sa posebnim zadovoljstvom.

Nije bilo nikakvih zloupotreba. Sve je urađeno u skladu sa odlukama Izvršnog odbora, a tako se radi decenijama. Pred početak kvalifikacionog ciklusa sa igračima se dogovori raspodela eventualnih premija. I isti je ugovor potpisan i 2010. i 2016. i 2018. i sada u Kataru. Dakle, 60 odsto zarađenih para ide Savezu, a 40 odsto igračima. Od tih 40 igrači se odriču 2,5 odsto na ime zaposlenih u radnoj zajednici. Sve ostalo ostaje Savezu. A, pet odsto ide svim zaposlenima u FSS i u Sportskom centru Stara Pazova. To je i sada novac koji je podeljen. Nikakvih basnoslovnih iznosa ni sumanutih cifara nije bilo”.

Poledica je uzbrzo nakon toga napustio sednicu, pa prilikom izbora novog predsednika, Dragana Džajića, nije bilo nijednog glasa protiv. O tim izborima Poledica je govorio nešto ranije kada je Savez, između ostalog, kritikovao i zbog toga što ne radi Arbitražni sud – što je nazvao najvećim poniženjem za igrače – pa i zato što je kraljevačka Sloga bez ikakvog osnova promovisana u Srpsku ligu Zapad, iako je prema zvaničnim informacijama za to mesto trebalo da plati.

Pasivnost delegata Skupštne postala je već prepoznatljiva… Mi danas imamo izbore koji su nedemokratski, to je moj lični stav. Jako dobro znate zašto je Nemaja Vidić istupio. To je poraz svih nas. To treba da nas posrami, da se zapitamo u kom pravcu ide srpski fudbal”.

Branislav Nedimović i Jovan ŠurbatovićBranislav Nedimović i Jovan Šurbatović

Na kraju, Poledica je novom predsedniku poželeo puno sreće, ali…

Moj deda mi je mnogo pričao o vama, jer ste karijeru završili čini mi se 1979. godine kada sam se ja rodio… I žao mi je što vam ovo kažem, ali ova vaša pobeda je možda vaš najveći životni poraz”.

Na ove reči odgovorio mu je Branislav Nedimović, član novog Izvršnog odbora, tvrdnjom da su izbori bili potpuno demokratski. Uz napomenu…

Ovo je fudbal. Ko gubi, ima pravo da se ljuti”, rekao je Nedimović.



tagovi

FSSMirko PoledicaJovan ŠurbatovićBranislav NedimovićDragan Džajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara