Pioli i Spaleti (© Reuters)
Pioli i Spaleti (© Reuters)

Varnice u tunelu stadiona Napolija, sukobili se Spaleti i Leao, intervenisao Maldini: Koji k... još hoćete?

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 11:45

"Nisam bio igrač na Paolovo nivou, ali nisam ni od juče u fudbalu“, kaže strateg lidera Serije A

Kao da je šampion. Tako je Gazeta delo sport obasjala Milanovu veličanstvenu pobedu u Napulju, kojim su Rosoneri uhvatili zalet za završnicu sezone, sa akcentom na još jedan plasman u Ligu šampiona, možda i proboj u polufinale istog takmičenja, gde će im biti rival upravo tim koga su u nedelju veče savladali ubedljivo (4:0).

Tim Stefana Piolija je izgledao goropadno, napokon je proradio i Rafael Leao, postigao dva gola, a prvi je proslavio plesom ispred jedne od tribina, što su mnogi protumačili kao provokaciju publike na stadionu „Dijego Armando Maradona“. Zapravo je to bio odgovor kritičarima koji su spočitavali Portugalcu kako nije na nivou prošlosezonskih izdanja.

Izabrane vesti

Sve je to uzburkalo strasti posle prvog poluvremena, Napoli je zaostajao dva gola, a prilikom povratka igrača i članova stručnog štaba iz svlačionica, uoči nastavka meča, zavarničilo je u tunelu. Sporečkali su se Lučano Spaleti i Rafael Leao, šef stručnog štaba Napolija pogrešno je protumačio reakciju napadača Milana i upozorio ga da tako ne bi trebalo da se ponaša. Rafael je ostao miran, međutim, u njegovu odbranu stao je direktor kluba sa San Sira, Paolo Maldini.

Gospodine, malo ste nervozni. Već ste osvojili Skudeto, koji k... još hoćete“, pitao je Maldini.

Spaleti je ostao zatečen, ali je posle utakmice pojasnio da se „ništa posebno nije desilo“.

Dok sam se vraćao iz svlačionice samo sam pitao sudije zašto su sankcionisali Lobotku žutim kartonom. Sudija mi je objasnio razlog, u tom trenutku Maldini je prolazio pored nas, počeo da maše rukama, kao da je želeo da im pokaže da se, navodno, ja želim sve vreme. Kao i prošle sezone, dok je utakmica trajala mi iz Napolija smo sedeli na klupi i nismo protestvovali, za razliku od Piolija koga su sudije morale da izgrde. Mene niko nije dirao“, istakao je Spaleti. „Nije mi se dopalo što je Maldini pričao o meni. To sam mu i rekao. Potom je Paolo reagovao, ali što se mene tiče, tu se sve okončalo. Na kraju krajeva, to je Paolo Maldini. Nisam bio igrač na njegovom nivou, ali nisam ni od juče u fudbalu“.

Za Milan je važno da je na zahtevnom gostovanju osvojio tri boda i dočekao da proradi Rafael Leao.

Jedan gol je dao dok je bio u ulozi centralnog špica, drugi sa pozicije krila. Možda nekom sa strane izgleda da tako mlad fudbaler sporo napreduje ili ne napreduje uopšte, ali takvi prihvataju ideje i spremaju se za iskorak. Leao će biti vrhunski fudbaler, pravi šampion“, dodao je Stefano Pioli, trener Rosonera.


tagovi

Lučano SpaletiPaolo MaldiniRafael Leaoac milanNapoli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara