Miloš Vazura
Miloš Vazura

Vazura: Ovaj sistem nema logike! Zašto nije ukinut plej-of?

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 16:46

U Partizanu se protive odluci Odbora za hitna pitanja FSS

Poslednja odluka Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije još jednom je ustalasala duhove u ovdašnjem loptanju. Posle četiri sezone u kojima je važilo da se posle osnovnog dela prvenstva igra plej-of, a da se na tom graničniku dele bodovi, došlo do je zaokreta, uobličenog u saznanju da će se, počev od takmičarske 2019/2020, fudbal od Subotice do Surdulice igrati tako da i dalje postoji doigravanje, dodatnih sedam rundi, ali svi bodovi osvojeni u prvih 30 ostaju. Nema zakidanja.
Nema ni logike“, uverava Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, očigledno uznemiren što je odluka o promeni sistema takmičenja doneta na prečac.

Prvog operativca crno-belih pogodilo je to što, uverava, klubovi nisu ni konsultovani.
Ako je već promenjen sistem takmičenja, zašto nije ukinut plej-of? Jednostavno, ne vidim poentu takvog opredeljenja. Preporuke UEFA govore da bi promenu sistema takmičenja u jednoj organizaciji trebalo najaviti makar godinu dana ranije, što se u konkretnom slučaju nije desilo. Možda je trebalo da je donesu, a primene one tamo sezone“.

Izabrane vesti

Za četiri godine koliko postoji sveže ukinut sistem takmičenja sa podelom bodova i plej-ofom, Crvena zvezda je bila prvak triput, a Partizan jednom. Mada, u Humskoj 1 uveravaju da nije u tome caka.
„Podsetiću da smo 2014. bili jedini klub koji se usprotivio uvođenju plej-ofa i podele bodova. Sećam se, Crvena zvezda je tad bila za“, dodaje Vazura, pre nego što se osvrnuo na glasine da je Crvena zvezda bila najveći zagovornik prelaska na stari sistem. „Ako neki klubovi mogu da utiču na odluke FSS, onda to nije pitanje za nas, nego za Savez. Ja mislim da ne mogu da utiču“.

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara