Gabrijel Martineli (Reuters)
Gabrijel Martineli (Reuters)

Veća šteta za Njukasl nego korist za Arsenal

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 19:35

Tobdžije će teško do titule ali bi Svrake mogle da izvise za Ligu šampoiona

Kasno se probudio Arsenal...

Pobedio je danas Njukasl 2:0 na Sent Džejms Parku gde je ove sezone trijumfovao samo Liverpul, ali teško da će ga ova velika tri boda nešto značajnije približiti titulu. Ona je verovatno izgubljena u prokockanim pobedama protiv Vest Hema i Liverpula, kiksu protiv Sautemtpona i konačno debaklu u direktnom okršaju na Etihadu. Siti ostaje na vrhu sa bodom više, utakmicom manje i ne baš teškim rasporedom.

Izabrane vesti

Trijumf Tobdžija na sveru Engleske je napravio mnogo više štete rivalu nego što je njima doneo koristi. Njukasl je bio u odličnoj seriji rezultata, vezao tri pobede ali danas je doživeo poraz koji bi mogao da bude koban. Mančester Junajted im diše za vratom ali čak ni to nije problem. Liverpul se „povampirio“ u poslednje vreme, igra sjajno i čeka sledeći kiks Svraka da se potpuno vrati u trku za Ligu šampiona. Raspored ide Redsima na ruku jer igraju protiv Lestera, Vile i Sautemptona, dok Njukasl gostuje Lidsu, Čelsiju i dočekuje Brajton i Lester.

Iako je Njukasl krenuo sa dvojicom napadača (Vilson i Isak), čini se da se previše zaleteo i skupo platio greške. Ali ko zna šta bi bilo da Marfijev šut u drugom minutu nije zaustavila stativa ili da VAR nije poništio penal kada je lopta pogodila Kivijora. Dok su domaći napadali u talasima, a tribine se tresle od euforije, Arsenal je isporučio kaznu u 14. minutu.

Martin Edegard je ostao sam na šutu na 20 i kusur metara, zakasnili su domaći sa blokom i Norvežanin je udarcem po zemlji pogodio kroz noge Botmana i iznenadio Poupa. Gol možete pogledati OVDE.

Opustio se Arsenal posle vođstva i nastavio da stvara šanse. Prvo preko Sake, pa preko Martinelija i opet Edegarda. Njukasl je do poluvremena zapretio samo preko Arsenalovog bivšeg deteta Džoa Viloka ali je Ramzdejl bio na visini zadtaka. Arsenalov golman je spasao tim i na početku drugog poluvremena kada je čudesnom intervencijom zaustavio šut Šera glavom posle kornera. Njukasl zaista nije imao sreće.

A nije ni Šer koji je dvadesetak minuta kasnije zatresao sopstvenu mrežu. Martineli je prošao po levom krilu, hteo da uputi asistenciju na peterac ali je Švajcarac baš užasno intervenisao i postigao autogol. Tada je već sve bilo jasno...

Pokušao je Njukasl stihijskim napadima, napravio pritisak ali nije stvorio neke velike šanse do kraja a finiš je obeležila nervoza među igračima.

Arsenalove nade o tituli ostaju žive, pregremli su teško gostovanje ali sve zavisi od Sitija. A on je u pakleno dobroj formi...

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

Bornmut - Čelsi 1:3 (1:1)

/Vinja 21 – Galager 9, Badijašil 82, Feliks 86/

Mančester Siti - Lids 2:1 (2:0)

/Gundogan 19, 27 – Rodrigo 85/

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Kejn 45+1/

Vulverhempton - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Toti 9/

Liverpul - Brentford 1:0 (1:0)

/Salah 13/

Nedelja

Njukasl - Arsenal 0:2 (0:1)

/Edegard 14, Šer 71 autogol/

20.00: (3,60) Vest Hem (3,60) Mančester Junajted (2,15)

Ponedeljak

16.00: (2,70) Fulam (3,35) Lester (2,60)

18.30: (1,37) Brajton (5,20) Everton (10,0)

21.00: (2,15) Notingem Forest (3,35) Sautempton (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fabijan ŠarGabrijel MartineliMartin Edegor

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara