Veče za infarkt u Đenovi: Milan bez Ernandeza i Menjana na Juve, Žiru kao golman odbranio prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 22:53

Rosoneri slavili u dramatičnoj završnici na Luiđi Ferarisu i pretekli Inter, ali desetkovani čekaju derbi na San Siru, pošto su ostali bez dvojice izuzetno važnih igra. Francuski napadač stajao na golu u nadoknadi i sačuvao svoj tim - 1:0

Đenova ne pamti ovakvu dramu! Hodali su Milan i Stefano Pioli po ivici žileta. Iskusni strateg se odlučio da na teren izvede kombinovani sastav na Luiđi Ferarisu, posle napornog gostovanja u Dortmundu, ali ga je ta odluka umalo koštala prosutih bodova protiv Đenove. Ipak, Rosoneri su uspeli da krunišu pritisak u završnici meča i golom Kristijana Pulišića u 87. minutu preuzmu lidersku pozciju od Intera, ali će se utakmica pre svega pamtiti po dramatičnim situacijama u nadoknadi meča, koje je nemoguće prepričati u jednoj rečenici - 1:0 (0:0).

Ukratko: Majk Menjan je zaradio direktan crveni karton zbog pogibejnog starta nad Kalebom Ekubanom, pa je u nadoknadi na golu Rosonera stajao Olivije Žiru. Legendarni Francuz ne samo da je uspeo da sačuva svoju mrežu i prvo mesto, već je to učinio tako što je sjajno reagovao u 13. minutu nadoknade, skinuvši loptu ispred Georgea Puškaša. Samo minut ranije, zbog gužve u kaznenom prostoru Milana isključen je i golman domaćeg tima Đosep Martinez.

Izabrane vesti

Koliko su zadovoljni pobedom, u Milanu isto toliko imaju razloga za nezadovoljstvo, s obzirom da u derbiju sa Juventusom 22. oktobra, pored Menjana, neće moći da računanuju ni na suspendovanog Tea Ernandeza, koji je sredinom prvog poluvremena zaradio javnu opomenu, ukupno petu od početka sezone u Seriji A.

Ništa što se dešavalo u prvih sat vremena utakmice nije nagoveštavalo da će u samom finišu biti viđena ovakva drama. Stefano Pioli je previše kombinovao pred početak utakmice kada je u pitanju startna postava, što je bilo prouzrokovano velikom potrošnjom igrača na gostovanju u Dortmundu pre tri dana. Tako se do poslednjih pola sata utakmice praktično nije viđena nijedna velika šansa pred dva gola.

Luka Jović je na terenu proveo 90 minuta, ali bez konkretnog učinka pred protivničkim golom, iako mu je prijalo kada se na terenu našao Olivije Žiru, što je srpskom napadaču omogućilo da malo umakne svojim čuvarima. Ipak, dva pokušaja koja je imao, izblokirana su od strane defanzivaca Đenove.

Pioli je na poluvremenu uveo Leaa i Pulišića, a Porutgalac je u 65. minutu na iskušenja posle udarca glavom stavio Martineza. Rosoneri su u totalnu ofanzvu krenuli od 66. minuta, kada je pored Žirua na teren ušao i uporni Kalabrija. Od tog trenutka kreće prava opsada domaćeg gola, iako su se odlični izabranici Alberta Đilardina vrlo dobro branili i vrebali svaku moguću priliku da odgovore iz kontranapada.

Ipak, Pulišić se odlično snašao u ključnom 87. minutu, kada je centrirao Junus Musa, primirio je loptu i iz okreta je poslao u domaću mrežu. Delovalo je da je reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država prilikom prijema lopte kačio loptu i rukom, ali za arbitra Pičininija, kao ni sudije u VAR sobi, to nije bilo dovoljno da bi poništile ovaj gol.

Ali, kao što smo rekli, prava drama je nastala u nadoknadi, koja je trajala više od 15 minuta. Đenova je krenula na sve ili ništa, pa je u jendom trenutku nastala prava jurnjava. Najdramatičnije bilo nakon isključenja Menjana, kada je slobodan udarac izvodio Albert Gudmunson. Lopta je nakon odbitka udarila u prečku i otišla u korner, nakon čega je na golu zablistao Žiru. Milan je pokušao da razvije kontranapad, ali je to sprečio golman domaćih Martinez i takođe završio meč.

SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)

/Gato 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)

/Pulišić 87/

Nedelja

12.30: (1,75) Monca (3,70) Salernitana (5,40)

15.00: (2,40) Frozinone (3,40) Verona (3,20)

15.00: (2,85) Lacio (3,35) Atalanta (2,65)

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Teo ErnandezMajk MenjanOlivije Žiru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara