Trener Amerike Kali Huan Karlos Osorio (©AFP)
Trener Amerike Kali Huan Karlos Osorio (©AFP)

Većinski vlasnik osuo paljbu, Osorio na izlaznim vratima Amerike: Lošem radniku je alat kriv

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 23:15

Sastav iz Kalija bi ranije od očekivanog mogao da doživi promenu na klupi

Ispali su fudbaleri Amerike Kali iz Kopa Libertadores. Izbacio ih je Independijete Medeljin, koji im je eliminaciju u poslednjem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje natrljao na nos trijumfom u prvenstvu minule sedmice (3:1). Đavoli su tek 11. na tabeli kolumbijske Aperture, tri boda ispod plej-of zone i treneru Huan Karlosu Osoriju se ne piše dobro. Jedni mediji pišu da su mu dani u klubu odbrojani, drugi da bi mogao da ga napusti u junu. Kako bilo, neće Osorio još dugo raditi u Kaliju.

Šansu da popravi situaciju imaće u susretu 12. kola domaćeg prvenstva, kada njegovi izabranici budu izašli na megdan Patriotasu (02.05). Novi neuspeh, pa čak i remi, mogao bi da ubrza Osoriov odlazak sa klupe.

Izabrane vesti

Većinski vlasnik kluba Tulio Gomez ne krije da nije u dobrim odnosima sa kolumbijskim stručnjakom. Žalio se Osorio na igrački kadar koji ima na raspolaganju, da bi mu Gomez odgovorio putem društvenih mreža: "Lošem radniku je alat kriv".

Glavni deoničar Amerike je potom govorio za kolumbijsku televiziju Antena 2, gde je pojasnio šta stoji iza njegovih objava na Tviteru.

"Pišem o politici i religiji, zaljubljenik sam u fraze i koristim ih u zavisnosti od raspoloženja. To sam stavio minule subote jer sam se tako osećao", izjavio je Gomez.

Potvrdio je da kolumbijski stručnjak ima izlaznu klazulu u junu, ali istakao i da je najplaćeniji trener u ligi.

"Stručni štab Amerike najskuplji je u ligi. Ne verujem da ima trenera koji zarađuje više od šefa struke Amerike".

Ne krije da klub već razmišlja o novim rešenjima na klupi.

"Morate uvek da pratite situaciju. Kada tim počne da gubi, svi vam pošalju po rezime. Videćemo, svi žele da budu prvi i šampioni, ali to je jako teško ostvariti. Želimo da napredujemo i verujemo da imamo dobru ekipu. Osorio odlučuje koje segmente želi da popravi".

Kako kaže, klub je podbacio.

"Nastupi su bili jako loši, nadam se da ćemo se popraviti, ali način na koji igramo se nije isplatio. Možda su mu potrebni drugačiji fudbaleri za rotaciju, ali imamo to što imamo. Podbacili smo jer smo eliminisani iz šampionata Južne Amerike. Nemamo najveće plate, ali one nisu za ovu poziciju na kojoj se nalazimo", rekao je Gomez i dodao: "Svako može da nam da gol iz kontranapada. Oćoa Uribe je titule osvajao odbranom, Onse Kaldas je osvojio Kopa Libertadores organizacijom igre, ali je volim kada možete da postigne tri gola, a primite četiri".

Istakao je ipak i da Amerika ima i velikih kadrovskih problema.

"Deset igrača je u ambilanti, neki su se povredili na treningu, pojedini tokom utakmica, ali postoji problem. Falke je bio dobro, ali onda se povredio na treningu. Nikada nismo imali toliko povreda. Nismo imali čitave godine tim na okupu. A onda se desi i da ostave startere na klupi", tvrdi Tulio Gomez.

Osorio protiv Patriotasa neće moći da računa na Hona Garsiju, Jorhea Seguru, Karlosa Sijeru, kao i Jaga Falkea, Elvisa Moskeru i golmana Hoela Graterola koji je dobio poziv reprezentacije Venecuele.

Ne blista ni naredni rival Amerike, ali je na poslednjih pet mečeva pretrpeo samo jedan poraz, tri puta remizirao i minule nedelje savladao Tolimu kao gost. Nema sumnje da će biti tvrd orah, pogotovu na svom stadionu u Tunhi.

Prethodni duel ovih timova odigran u avgustu prošle godine okončan je bez golova. Tradicija je ipak definitivno na strani gostiju, koji u zvaničnim mečevima ne znaju za poraz od Lanserosa.

KOLUMBIJA 1 - 12. KOLO

Ponedeljak

Jaguares de Kordoba - Union Magdalena 2:0 (1:0)

Utorak

Deportivo Kali - Atletiko Nasional 3:3 (3:0)

Santa Fe - Atletiko Bukaramanga 3:1 (1:0)

23.55: (2,60) Onse Kaldas (2,85) Deportes Tolima (2,90)

Sreda

02.05: (3,05) Patriotas Bojaka (3,00) Amerika Kali (2,40)

20.00: (2,40) Kortulua (3,00) Envigado (3,05)

22.05: (1,95) La Ekidad (3,15) Alijansa Petrolera (4,00)

Četvrtak

00.10: (2,35) Aguilas Doradas (2,90) Deportivo Pereira (3,25)

02.15: (2,70) Independijente Medeljin (2,80) Miljonarios (2,85)

Petak

22.00: (1,52) Junior (3,70) Deportivo Pasto (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Amerika KaliPatriotasHuan Karlos Osorio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara