Roj Kin (© Reuters)
Roj Kin (© Reuters)

Večiti brbljivac Roj Kin želi na klupu Seltika

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 09:23

Pominju se još tri kandidata

Legenda Liverpula je došla na Ajbroks i vratila titulu Rendžersu, možda je vreme da legenda Mančester junajteda sedne na klupu Seltika u pokušaju da naredne sezone donese šampionski pehar u zeleni deo Glazgova. Prema informacijama britanskih medija, Roj Kin je jedan od glavnih kandidata za funkciju šefa stručnog štaba Seltika.

Nil Lenon je podneo ostavku u februaru, kad je postalo jasno da će ga Stiven Džerad ostaviti bez trofeja, uprava imenovala Džona Kenedija za privremeno rešenje, njegov mandat nije oročen, mada je jasno da je ekipi potrebno poznato ime, sposobno da kreira novi ambijent u svlačionici. I za posao se, među prvima, javio baš Roj Kin.

Izabrane vesti

Nekadašnjeg reprezentativca Republike Irske emotivne niti vežu za Kelte, u sezoni 2005/06 – kad je napustio Old Traford – odigrao je 13 utakmica i među njima završio karijeru. Što je bilo dovoljno da se opredeli ko mu je draži u raspolućenom prvenstvu kakvo je škotsko. Kad je pre desetak dana Rendžers prekinuo Seltikovu dominaciju prznica poput Kina nijednom trenutka nije našao za shodno da čestita velikom rivalu, ali je rekao:

Ovo je za Seltik teška sezona, međutim, naredne će uzvratiti udarac, kao što rade svi veliki klubovi“.

Uprava Zelenih ima samo jednu prepreku da dovede Roja Kina. Da ga plati više nego što trenutno zarađuje kao stručni konsultant za Skaj sport. Što ne bi trebalo da bude problem. Pogotovo što ne bi morali da izdvajaju novac za nove pomoćnike, jer ih Kin i nema, pa bi zadržali članove aktuelnog stručnog štaba.

Jedina je nevolja što brbljivac kakav je Kin nije radio kao trener skoro deset godina. Samostalno je vodio Sanderlend (2006-2008) i Ipsvič (2011), dok je bio pomoćnik u reprezentaciji Republike Irske, Aston Vili i Notingem Forestu.

Osim Roja Kina, kao kandidati za klupu Seltika pominju se bivši strateg Bormuta Edi Hau, Dejvid Mojes iz Vest Hema, odnosno Stiv Klark, sadašnji selektor Škotske.


tagovi

SeltikRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara