Rafael Vejga (©AFP)
Rafael Vejga (©AFP)

Vejga ne da šampionu da poklekne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 04:35

Brazil, šampionat Palista: U velikom gradskom derbiju na Morumbiju Sao Paulo i Palmeiras podelili bodove – 1:1

Bliži se kraj lokalnih šampionata Brazila. Krajem meseca gledaćemo borbu za titulu u prvenstvima Paulista, Karioka, Gaučo, Mineira... pre nego što narednog meseca krene zajednička liga sa 20 klubova. U Paulisti Palmeiras kolo vodi.

Verdao, šampion Brazila, jedini je neporažen tim u prvenstvu Sao Paula. U velikom derbiju na Morumbiju, Triklolori i Verdao su odigrali 1:1 (1:0). Tim Abela Fereire je siguran u plej-ofu, verovatno kreće sa pol-pozicije dok je osvajač Kupa Brazila, tek četvrti.

Izabrane vesti

Kraljevski dvoboju iliti Choque-Rei protekao je u neizvesnoj borbi. Na kraju, Verdao može da bude zadoljniji remijem pred punim tribinama u najvećem stadionu u najmnogoljudnijem gradu u Brazilu. U prvih 45 minuta, Sao Paulo je dominirao. Ređale su se šanse ispred trećeg golmana Seleseaa Vevertona, a u 25. mnutu Alison na asistenciju nekadašnjeg napadača Totenhema Lukasa More postigao je vodeći gol za domaćina i materijalizovao bolju igru svog tima.

U nastavku druga priča. Dodao je gas tim portugalskog sturčnjaka Abela Fereira. Prvo je poništen gol gostiju zbgo ofsajda, a najbolji igrač Palemirasa Rafael Vejga iz penala u 58. minutu je izjednačio. Pre toga je golman Sao Paula Rafael neoprezno u pokušaju da boksuje loptu udario Argentinca Flaka Lopeza. Posle VAR-a intervencije, sudija je otišao da pogleda snimak i dosudio je najstrožu kaznu, a Vejga je lako matirao domaćeg čuvara mreže.

U finišu je domaćin imao dve dobre šanse za pobedu, ali fudbaleri Sao Paula nisu uspeli drugi put da nađu put do mreže Vevertona.

Titulu u Paulista šampionatu brani Palmeiras. Ova dva velikana ostaju favoriti za krunu i ove sezone, uz Bragantino i možda Santos koji je prošle sezone ispao iz Brazileirao i igraće narednog meseca Seriju B. Od velikana očajna je u ovom šampionatu slavni Korintijans.

BRAZIL, PAULISTAO - 11. KOLO

Petak

Botafogo SP - Guarani SP 1:1 (1:0)

Subota

Korintijans - Santo Andre 3:2 (1:0)

Portugeza - Mirasol 1:0 (1:0)

Nedelja

Inter de Limeira - Ituano 2:0 (1:0)

Sao Bernardo - Agva Santa 2:0 (0:0)

Ponte Preta - Novorizontino 1:1

Bragantino - Santos 1:0 (1:0)

Sao Paulo - Palmeiras 1:1 (1:0)



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1PaulistaSao PauloPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara