Nermin Haskić, napadač Veleža (©Starsport)
Nermin Haskić, napadač Veleža (©Starsport)

Velež igra toplo-hladno, Široki diše za vratom šampionu

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 10:28

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim iz Mostara igra komšijski derbi danas (13.00) u Gabeli

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u sami foto-finiš u 2022. godini, a do kraja jesenjeg dela prvenstva ostalo je da se odigraju dva kola. Narednog vikenda će biti spuštena zavesa na ovu godinu, a ovaj vikend rezerviran je za utakmice 18.kola. Pet utakmica raspoređeno je u tri dana, dok je večiti derbi između Sarajeva i Željezničara odložen za prolećni deo sezone. Sve kreće danas iz Gabele, gde će biti odigran hercegovački derbi.

Izabrane vesti

Taman kada se pomisli da je Velež konačno vezao nekoliko dobrih rezultata i uhvatio formu kojom će krenuti ka vrhu, desi se pad. I taman kada se pomisli da je Amar Osim pogubio konce i da je ekipa u lošoj formi, oni je prekinu dobrim rezultatom. Dakle, nepredvidivost je glavna karakteristika tima iz Mostara ove sezone. Sve to, zasluženo ih drži na sredini tabele sa 22 boda, osam udaljene od pozicije koja vodi u Evropu, a svega pet od pozicije koja vodi u niži rang. Bilo kako bilo, Uprava i dalje veruje Osimu da može da napravi rezultat kojim bi sebi kupio dodatno vreme na klupi Rođenih.

U poslednjih pet utakmica upisali su tri pobede (Igman, Sloboda i Leotar), dok su upisali poraze od Željezničara i Zrinjskog. Nikako da tim krene sa nizom dobrih rezultata koji bi ih lansirali ka gornjem delu tabele, pa bi možda dva poslednja kola ovog dela sezona bila idealna da se proba nešto promeniti. Pogotovo protiv rivala iz Hercegovine i ekipe koja ove jeseni igra odlično, pa bi to povećalo nivo samopouzdanja u svlačionici Veleža.

Široki brijeg je u super raspoloženju jer ima odličnu sezonu iza sebe i u takvom raspoloženju igrači znaju i ono što ne znaju. Ako mi budemo na nivou na kojem znamo biti, možemo izvući dobar rezultat bez obzira na sve to. Imam na raspolaganju igrački kadar koji sam imao i prošle sedmice, tako da me to raduje. Mislim da su momci spremni i da možemo upisati tri boda“, istakao je šef stručnog štaba Veleža Amar Osim.

13.00: (2,25) Velež (2,95) Široki Brijeg (3,35)

Dok Velež kuburi sa rezultatima, situacija u komšijskom Širokom je znatno bolja. Širokobriježani su od početka sezone u samom vrhu tabele i trenutno dišu za vrat mostarskom Zrinjskom koji je na liderskoj poziciji s bodom više. Već odavno, Široki je pokazao da nije reč o nikakvoj slučajnosti, ali da trener Ivica Barbarić izvlači više od maksimuma iz ekipe. Bez neke velike zvezde, imena igrača, jednom disciplinovanom igrom uspeo je sebe dovesti u pol poziciju za Evropu, a u trku za šampionsku titulu, što se sigurno u klubu niko nije nadao.

I forma Širokog je sasvim solidna, jer su u poslednjih pet mečeva upisao tri pobede, jedan remi i jedan poraz. Zanimljivo, i jedni i drugi imaju jako dobru odbranu. Primili su svega po 13 golova, što ih svrstava u drugu najbolju odbranu prvenstva, odmah iza Zrinjskog koji je primio osam. I danas se definitivno može očekivati jedna tvrda utakmica, pošto bi gostima odgovarao i bod kojim bi i na pauzu otišli s pozicije koja vodi na međunarodnu scenu.

Velež nam nikako ne leži u poslednje vreme. Teško dolazimo do pobeda u međusobnim utakmicama i želimo prekinuti tu lošu seriju. Oni su kvalitetna ekipa koja se može ravnopravno nositi sa svima u ovoj ligi. Moramo biti oprezni, spremni smo i želimo doneti pozitivan rezultat sa ovog gostovanja“, istakao je trener Širokobriježana Barbarić.

.---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

PREMIJER LIGA BOSNA I HERCEGOVINE – 18. KOLO

Subota

13.00: (2,25) Velež (2,95) Široki Brijeg (3,35)

Nedelja

13.00: (2,05) Posušje (3,05) Sloboda Tuzla (3,80)

13.00: (3,10) Tuzla Siti (3,10) Zrinjski (2,30)

15.00: (2,25) Sloga Doboj (3,10) Igman (3,20)

Ponedeljak

13.00: (3,80) Leotar (3,25) Borac Banjaluka (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHBosna i HercegovinaPremijer liga BiHVeležŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara