Foto: AFP
Foto: AFP

Velez ne ostaje dužan: Ekvadorci bez rešenja za ples Hansona

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 02:01

Argentinski predstavnik pobedom (3:1) izbio na drugo mesto Grupe G Kopa Libertadoresa

Dve nedelje nakon poraza u Ekvadoru (1:3), Velez se istom merom (3:1) revanširao LDU Kitu i drugom uzastopnom pobedom u Grupi G Kopa Libertadoresa preuzeo drugu poziciju.

Argentinski predstavnik nakon slavlja nad Union La Kalerom (2:0) u gostima upisao je i prve bodove na domaćem terenu u Buenos Ajresu, a prvi korak ka trijumfu imao je priliku da napravi već u 7. minutu. Posle prekršaja Kvinterosa u šesnaestercu gostiju nad Lukasom Hansonom odgovornost je preuzeo Almada i izveo jedanaesterac, ali se lopta od stative vratila u teren, te je Gabarini ostao nesavladan.

Izabrane vesti

Promašaj iz uvodnih minuta susreta nije previše utiao na domaćina i Almadu koji je u 45. minutu popravio utisak i neodbranjivim udarcem na kon dodavanja Hansona doneo prednost Velezu pred odlazak na odmor.

Posle iznuđenog penala i asistencije ardentinski ofanzivac je izvanredno veče upotpunio golom, trećim ove sezone u Kopa Libertadores nakon što je dva puta tresao mrežu Flamenga u porazu 2:3 na premijeri. Junak Veleza u 69. minutu našao se na pravom mestu i iz peterca je glavom prosledio u mrežu protivnika centaršut Senturiona sa desnog krila čime je ujedno i najavio slavlje argentinskog kluba.

Uprkos idealnom raspletu za izabranike Maurisija Pelegrina, Kito se golom Zunina u 78. minutu vratio u igru. Ipak, posao ekvadorskom predstavniku otežao je Piovi crvenim kartonom u 87. minutu, a igrača više domaćin je iskoristio u sudijskoj nadoknadi i preko Mansuela stavio tačku na susret.

Velez posle četiri kola ima po dve pobede i poraza te zauzima drugo mesto iza Flamenga sa 10 bodova, dok je Kito trećeplasirani sa četiri osvojena boda.

GRUPA G

Sreda

Union La Kalera - Flamengo 2:2 (2:1)

Četvrtak

Velez - LDU Kito 3:1 (1:0)

/Almada 45, Hanson 69, Mansuelo 90+3 - Zunino 78/



tagovi

Velez SarsfildVelezKopa LibertadoresLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara