©Reuters
©Reuters

Velez šutirao, Lanus pogađao - imamo prvog finalistu Kopa Sudamerikana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 03:33

Gosti ostali sa desetoricom u finišu prvog poluvremena, što ih je skupo koštalo na stadionu Nestor Dijaz Perez - 0:3

Kada bi se fudbal gledao kroz prizmu statistike utisak o utakmici između Lanusa i Velez Sarsfilda bi bio potpuno drugačiji. Gosti su imali 25 udaraca ka golu protivnika, od čega 13 u okvir, dok je domaćin imao sedam i to svih sedam u okvir gola. Ipak, na kraju je pogađao samo domaći Lanus, koji je u revanš meču Kopa Sudamerikana slavio u argentinskom derbiju sa 3:0 i ukupnim rezultatom 4:0 prošao u veliko finale.

Može se reći da su gosti prenaglili u velikoj želji da anuliraju prednost domaćina iz prvog meča. Pre svih Kristijan Taragona, kojem je poništen pogodak u 39. minutu zbog faula, a onda je isti igrač pet minuta kasnije dobio direktan crveni karton jer je preoštro ušao u jedan start nad protivničkim igračem.

Izabrane vesti

Tada se sve okrenulo na utakmici. Lanus je poveo u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena preko Tomasa Belmontea, koji se najbolje snašo posle kornera. Sve je po pitanju prolaska u finale praktično bilo rešeno u 60. minutu, kada je Nikolas Orsini ničiju loptu sa ivice peterca prosledio u gol Velez Sarsfilda.

Gosti su na sve načine, sa desetoricom na terenu pokušavali da se vrate u meč, a onda je pukla kontra u 88. minutu. Strelac poslednjeg gola na utakmici bio je Alešandro Bernabei, pa je slavlje na stadionu Nestor Dijaz Perez moglo da počne.

Lanusu će ovo biti drugo finale Kopa Sudamerikana u istoriji. Prvo su igrali 2013. godine i osvojili zahvaljujući slavlju nad brazilskom Ponte Pretom.

Lanus će u finalu 23. januara u Kordobi igrati sa pobednikom revanš meča između Defense i Hustisije i Kokimbo Unida. Prvi meč ova dva tima zavšen je bez pogodaka.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (REAVNŠI)

Četvrtak

Lanus - Velez 3:0 (1:0)/prvi meč 1:0/

/Belmonte 45+3, Orsini 60, Bernabei 88/

Nedelja

00.30: Defensa i Hustisija - Kokimbo Unido /prvi meč 0:0/


tagovi

LanusKopa SudamerikanaVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara