Stadion Veleza (©Shutterstock)
Stadion Veleza (©Shutterstock)

Velez upalio na gurku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 01:20

Doduše i oštećen je za gol

Završila se serija bez pobede za Velez Sarsfild. Ali pala je senka na njegov trijumf nad slabim Patronatom, bruje argentinski mediji da su domaći slavili „na gurku“ – 1:0.

Bio je to meč trećeg kola Liga kupa Argentine, koji se igra u specifičnom sistemu takmičenja, klubovi su podeljeni u čak šest grupa po četiri kluba.

Izabrane vesti

Velez je meč dočekao, kada sa saberu svi frontovi na kojima učestvuje, sa četiri spojena remija. Dok je Patronato, na drugoj strani, imao četiri poraza i poslednji je na tabeli Grupe 6.

Razlika u kvalitetu se videla od starta, igrala se praktično „viktorija“ ispred gola gostiju. Nikakve drame možda ne bi ni bilo da je u 39. minutu priznat gol koji je Tijago Almeida postigao za Velez. Zatresao je mrežu Patronata, sudija ga je poništio zbog ofsajda, ali se na snimcima videlo da su arbitri pogrešili i oštetili tim iz Buenos Ajresa.

Kako onda tretirati situaciju iz 51. minuta, kada je domaćinu dosuđen penal? Argentinski mediji su jedinstveni da tu prekršaja za belu tačku nije bilo. Da li je to onda pravda zadovoljena ili poklon pobeda za Velez? Uglavnom, ono što mu je oduzeto u prvom poluvremenu Tijago Almeida je nadoknadio u drugom, šutirao je i pogodio sa 11 metara i doneo svom timu pobedu.

Patronato je odigrao još jedan loš meč. I to toliko loš da je trener Gustavo Alvarez napravio prvu izmenu još u prvom poluvremenu, kada je umesto veziste Lemosa u igru ubacio napadača Toresa. Probao je da time malo pomeri linije Veleza, da ih odbije od svog šesnaesterca, ali nije vredelo.

Jedinu šansu Patronato je imao preko Kanta, čiji je nedovoljno snažni udarac glavom lako odbranio golman Hojos.

Za Patronato peti poraz u nizu. A, trener Alvarez i dalje traži strpljenja...

ARGENTINSKI LIGA KUP, 3. KOLO

Ponedeljak na utorak

Velez Sarsfild - Patronato 1:0 (0:0)

/Almeida 51p/

Kolon - Sentral Kordoba 2:0 (1:0)

/Bernardi 6, Rodrigez 82/



 


tagovi

ArgentinaVelez SarsfildPatronato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara