Zidan i otpisani (©Reuters)
Zidan i otpisani (©Reuters)

Velika letnja rasprodaja u Madridu

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.07.20. | 10:45

Perez i Zidan očekuju priliv oko 180.000.000 evra do početka oktobra...

Titula je proslavljena, mamurluk polako prolazi, vreme je za sklapanje kockica za iduću sezonu. U Madridu nemajmu prostora za opuštanje, jer bez obzira što Real neće dovoditi zvučna pčojačanja ovog leta, Kraljevski klub biće i te kako aktivan na pijaci, pošto mora da prodaje. I to ubrzanim ritmom. Posle razgovora sa Florentinom Perezom trofejni stručnjak Zinedin Zidan dobio je garancije da ostaje na klupi madridskog velikana bez obzira na ishod završnice Lige šampiona. To je bio znak da Zizu može da se posveti onome što ga očekuje, odnosno da raščišćava svoje dvorište i koriguje preglomazan sastav.

Madriđani su do sada zaradili 43.000.000 evra. U pitanju su prihodi od Ašrafa Hakimija (Inter, 40.000.000 evra, s mogućnošću da naraste do 45.000.000) i Havija Sančeza (Valjadolid, 3.000.000). Međutim to je samo manji deo kolača kojim Real planira da se sladi ovog leta. Kako u današnjem izdanju analizira Marka, Perez i Zidan napravili su proračun da se do početka oktobra, kada se pijaca završava, u kasu slije makar još 180.000.000 evra od prodaje suvišnih igrača.

Izabrane vesti

Marka još jednom u tu grupu svsratava i našeg Luku Jovića...

Real na taj način želi da "pročisti" tim, pokrije dugove izazvane pandemijom koronavirusa i što najvažnije - da pripremi teren za iduće leto kada se očekuje odlučujući napad na Kilijana Mbapea.

BEJL I HAMES

Prioritet svih prioriteta jesu odlaci dvojice momaka koji žestoko opeterećuju budžet svojim platama, a kod Zidana se nalaze u drugom, ili čak trećem planu. U pitanju su Geret Bejl i Hames Rodrigez. O njima je toliko toga ispričano poslednjih meseci da je nešto novo nemoguće otkriti. Dok je tgrajala sezona Zidan je pokušavao da napravi privid dobrog odnosa sa Bejlom, ali Marka navodi kako je pravo stanje stvari potpuno drugačije i kako Francuz ne želi Velšanina u ekipi sledeće godine. Suština je sledeća: Bejl ima još dve godine ugovora i zagarantovanih više od 30.000.000 evra, a to je novac koji nigde ne bi mogao da dobije u slučaju odlaska. Kina i arapski svet ne interesuju Bejla i zato će Real verovatno pokušati da pronađe bogatog partnera s kojim bi delio Bejlovu platu. Jasno je da niko do Engleza ne bi bio u situaciji da se prihvati takve obaveze. A to bi opet značilo da bi obeštećenje (bilo za pozajmicu ili transfer) moralo da bude značajno umanjeno. Mada, Bejlova vrednost toliko se srozala da Real verovatno ne bi pravio problem oko obeštećenja. Po Transfermaktu Velšanin trenutno staje svega 28.000.000 evra...

Sa Hamesom je situaciji nešto drugačija. Dobar odnos Žorža Mendeša sa Realom i Benfikom mogao bi da odvede Kolumbijca u Lisabon. Taj posao i dalje je na dugačkom štapu jer je i u ovom slučaju problem plata. Portugalci ne mogu da pokriju celokupna Hamesova primanja, pa bi Real morao da prihvati deo. Dobra stvar za Madriđane je to što Rodrigez želi da igra i ne bi se zadovoljio sedenjem na klupi ili tribinama zarad velike plate.


LUKA JOVIĆ

Infromacije koje dolaze iz Španije i tiču se srpskog reprezentativca često su kontradiktorne. Pre nekoliko dana pisalo se kako je Zidan spreman da ga čeka, danas Marka navodi da Real naveliko osluškuje ponude i ne bi mnogo žalio za skupocenom investiciom...

"U Realu smatraju da bi Jović trebalo da bude prodat ili poslat na pozajmicu zbog slabih performansi i ekscentričnog ponašanja", piše Marka. "Prvo se raspitivao Milan, posle toga Herta, a sada Monako na čiju je klupu seo Niko Kovač, čovek kod koga je Jović eksplodirao u dresu Ajntrahta. Njegova cena i dalje je visoka zbog učinka u Bundesligi, ali povrat uloženih 60.000.000 deluje dosta komplikovan".

Luka Jović pojavio se u dresu Reala na 26 utakmica. Postigao je dva i namestio dva gola...

OSKAR SIGURNO ODLAZI

Na onih 43.000.000 evra Real očekuje sigurnih 20.000.000 od transfera Oskara Rodrigeza (22). Momak iz Kastilje odigrao je samo 75 minuta u prvom timu, ali postoje klubovi koji su spremni da bez problema iskeširaju pomenutu sumu. Izgledalo je u jednom trenutku da je sve dogovoreno sa Viljarealom, međutim onda se u priču uključio Milan, ponudio bolju platu, pa se Oskar sada dvoumi. Real će u svakom slučaju ubaciti "povratnu klauzulu" jer ne želi da se u potpunosti odrekne ovog veziste.

SEBALJOS I VALJEHO

Zinedin Zidan ne računa na Danija Sebaljosa, nije u mogućnosti da mu obezbedi kontunuitet igara i to mu je otvreno poručio. Arsenal jeste zainteresovan za otkup, govori se o sumi do 35.000.000 evra. Hezus Valjeho ima nekoliko ponuda iz Nemačke gde je ostavio dobar utisak. I Granada bi ga rado zadržala u svojim redovima, međutim pitanje je da li može da iskešira 15.000.000 evra, koliko Real potražuje za ovog momka...


MARIJANO i BRAIM DIJAZ

Deo su grupe igrača koje je Zidan jedva nekoliko puta koristio tokom protekle sezone. Prošlog leta Marijanu je savetaovao da prihvati ponudu i ode negde gde će redovno igrati, dok je Braimu govorio da treba da ode na pozajmicu. Ništa se nije promenilo u odnosu na prošlo leto.

EDEGARD ZAVISI OD MODRIĆA

Posle izjave Luke Modrića da će do kraja odraditi ugovor sa Realom počele su da opadaju šanse Martina Edegarda da konačno dobije šansu na Santijago Bernabeuu. Marka tvrdi da je sve izvesniji ostanak hrvatskog veziste, što znači da će Norvežanin morati još malo da popričeka. Na pozajmicu će ponovo i Japanac Kubo (Ajaks je najuporniji), dok je odlazak Brazilca Rejnijera u Leverkuzen skoro pa dogovoren. Alvaro Odriozola se vraća sa pozajmice, međutim ako stigne ponuda Real će je ozbiljno razmotriti, pogotovo što skupoceni bek nije oduševio u Minhenu. Dvojica igrača na transfer listi jesu Dani Gomez i Horhe De Frutos. Za ovog drugog zagrizli su Selta i Betis, početna cena je 10.000.000 evra.


tagovi

Zinedin ZidanFlorentino PerezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara