Multipraktik Ben je prvi strelac lige: Zvezda nikad lakše u Šapcu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.03.20. | 17:45

Crveno-beli lako slavili protiv Mačve – 3:0

On daje golove, on asistira, on čini saigrače boljim. Koliko puta je El Fardu Ben potvrdio sve napisano u prvoj rečenici, a novom demonstracijom moći reprezentativac Komorskih Ostrva pogurao je Crvenu zvezdu ka nikada lakšoj pobedi na terenu mačva u Šapcu – 3:0. Srpski šampion je na obali Save odigrao najbolje poluvreme u prolećnoj sezoni, sa jakim začinom u liku i delu El Fardu Bena, momka koji je sa dva pogotka stigao do zvanja najboljeg strelca Superlige.

Deluje da je sa promenjim sistemom Dejana Stankovića Crvena zvezda sa pola snage došla autoritativno do trijumfa, prekinuvši mini seriju od dva vezana remija. Nisu crveno-beli dozvoli da ponove grešku iz Inđije kada su praktično bacili niz vodu prvo poluvreme i dozvolili rivalu da pojačanim entuzijazmom stigne do boda. Mačvi nije ostavljena nikakva šansa. Superligaški fenjeraš ostavljen je bez šuta ka golu Milana Borjana što svakako može da raduje Dejana Stankovića, koliko i povratak Branka Jovičića takmičarskom fudbalu posle osmomesečne pauze i onog duela sa Helsinkijem u Beogradu.

Izabrane vesti

Mačva je ostala duižna i sebi i domaćim navijačima, ali očigledno da nije ovo bila trka u kojoj je šabački tim mogao da učestvuje.

Kako bi otklonio negativnosti, viđene u Inđiji po identičnim vremenskim uslovima i jednako nekvalitetnom terenu, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je odlučio da prekombinuje formaciju i da na bunker domaćina udari iz svih oružja. Prvi put od kada je na klupi srpskog šampiona mladi stručnjak je na teren izveo formaciju sa dvojicom napadača, Tomaneom i Milanom Pavkovom. Mačva je vrlo dobro ušla u utakmicu, agresijom u maneveru je nagazila Nikolića, Petrovića i Gavrića, ali nije mogla da donese miris opasnosti pred mrežu Milana Borjana.

Činilo se da domaći mogu da budu više od običnog sparing partnera crveno-belima, ali slobodan udarac El Fardu Bena sa 16 metara bio je uvod u simultanku reprezentativca Komorskih Ostrva. Pre toga je Milan Pavkov promašio koosalnu šansu posle prodora i centaršuta Marka Gobeljića.

Kao organizator igre, delujući iza Stankovićevih špiceva, El Fardu Ben se našalio sa čvrstim sistemom Dragana Aničića. Namirisao je, posle odlično izvedenog slobodnjaka, da ovo može da bude njegov dan i ponovo je demonstrirao širok dijapazon kvaliteta. Savršenim  kretanjem, posle centaršuta Tomanea, stigao je do 13. gola u prvenstvu pošto je glavom probušio Mladena Živkovića.

Mogao je već u tom trenutku Dejan Stanković da sedne na klupu i mirno prati dešavanja na stadionu Mačve. Razloga za zabrinutost nije bilo, pošto je El Fardu Ben ubio entuzijazam domaćina.

Crvena zvezda je bila opasna posle gotovo svakog prekida. Nije se dalo Srđanu Babiću prvi put, ali jeste u 37. minutu kada se glavom poklonio na idealan centaršut El Fardu Bena.

Rezultat iz prvog poluvremena bio je jasan pokazatelj da ćemo u nastavku videti nešto slabiji tempo. Zadovoljni visokim vođstvom crveno-beli su odrađivali posao. Najbliži golu bili su posle pokušaja Pavkova.

MAČVA - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:3)

/Ben 19 i 31, Babić 37/

Šabac.

Stadion Mačve.

Gledalaca: 4000

Sudija: Dragan Čolović.

Mačva (4-2-3-1): Živković - Pejović, Jovanović, Ristivojević, Tošić - Ivić, Ilić – Dukić (od 64. Zukanović), Adamović, Milinković (od 70. Obrovac) - Gigić.

Crvena zvezda (3-4-1-2): Borjan - Pankov, Degenek, Babić - Gobeljić, Petrović, Nikolić (od 59. Jovičić), Gavrić (od 71. Simić) - Ben - Pavkov, Tomane (od 78. Garsija).

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)
/Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37pen, Šapić 71 - Denković 66/

Subota
Radnik - Javor 2:0 (1:0)
/Pavlov 27, Mitošević 80/
Rad - TSC 3:4 (1:3)
/Kaluđerović 4 pen i 89, Busnić 70 - Zec 25, Lukić 26, Silađi 45, Tumbasević 69/
Napredak - Prolter 0:0
Mačva - Crvena zvezda 0:3 (0:3)
/Ben 19 i 31, Babić 36/
Vojvodina - Mladost Lučani 2:1 (0:0)
/Čović 66, Zečević 75 pen - Šatara 82/
20.00: (1,38) Partizan (4,70) Radnički Niš (8,50)

Nedelja
14.00: (2,50) Inđija (3,30) Voždovac (2,85)

*** kvote su podložne promenama

(Foto: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara