Shutterstock
Shutterstock

Velika šestorka Premijer lige plaća 23.000.000 poravnanja zbog Superlige

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.06.21. | 13:49

Ako se ponovo odmetnu, čeka ih plaćanje iste sume, ali ovoga puta pojedinačno i 30 bodova minusa

Nisu drakonske kazne, ali ipak postoje. Premijerligaška velika šestorka koja je pristala da postane deo evropske Superlige pristala je da zajedno pokrije iznos od oko 23.000.000 evra kao neku vrstu poravnanja sa Premijer ligom. Dakle, svaki klub mraće da plati blizu 4.000.000 evra. To je informacija koju je objavio kredibilni britanski Atletik.

U isto vreme klubovima je predočeno da ih u slučaju ponovno pokušaja da se "odmetnu" čeka pojedinačna kazna od 23.000.000 i kusur miliona, odnosno 30 bodova minusa u elitnom rangu engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Arsenal, Čelsi, Liverpul, Totenhem i mančesterski velikani Junajted i Siti bili su deo dvanaestorke koja je zbog pokušaja formiranja Superlige bila u centru pažnje evropske i svetske javnosti u aprilu ove godine. Međutim, posle ogromnih pritisaka, kako medija, tako i navijača, ali i drugih strana čitava šestorka je odustala u narednih 48 sati.

Sada su se međusobno dogovorili za poravnanje sa Premijer ligom koje bi trebalo da bude zvanično objavljeno danas, nakon redovnog godišnjeg sastanka elitnog ranga engleskog fudbala.


tagovi

Evropska Superligasuperliga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara