Naćo i Luis Suarez (© Reuters)
Naćo i Luis Suarez (© Reuters)

Velikani dobili popust: Bez Reala i Atletika ovog vikenda

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 19:06

Sve zbog Južnoamerikanaca

Krnji vikend u La Ligi. Kotrljaće se lopta u Španiji posle reprezenatitvne pauze, ali na terenu neće biti poslednja dva prvaka. Atletiko Madrid i Real će dobiti produženi odmor, tamošnje vlasti su usvojile zahteve za odlaganjem utakmica devetog prvenstvenog kola.

Predviđeno je bilo da četa Dijega Simeonea gostuje Granadi, a tim Karla Ančelotija sačeka Atleitk Bilbao, međutim, velikani su zatražili pomeranje pozivajući se na odsustvo igrača sa teritorije Južne Amerike. Kvaka je u tome što se tek u noći između četvrtka i petka po srednjoevropskom vremenu igraju susreti mundijalskih kvalifikacija u zoni Konembol, a kako i Real i Atleitko imaju veliki broj važnih igrača u selekcijama Brazila, Argentine i Urugvaja (pre svega) i komplikacije oko avio saobraćaja ne bi stigli na vreme da odrade makar jedan trening sa ekipom.

Izabrane vesti

Problem je u saznanju da Atletiko u utorak igra sa Liverpulom, Real istog dana sa Šerifom, zbog čega je prvobitna ideja bila da dueli u La Ligi budu na programu u subotu, kako bi oba predstavnika u Ligi šampiona imala više vremena za pripremu. Avaj, ako bi u subotu bili na terenu ostalo bi manje od 24 sata da u kompletnom sastavu spreme ligaške mečeve, sa Južnoamerikancima.

Zato je odlučeno da ovog vikenda ne igraju, što već stvara problem La Ligi, pošto su se pre mesec dana na isti problem pozvali Barselona, Sevilja, Viljareal i Alaves, pa se traže termini za odložene duele četvrtog kola. A raspored je prenatrpan.


tagovi

Atletiko MadridReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara