PET NA PET - Milan Lane Jovanović: Sve moje navijačke emocije usmerene su ka nacionalnom timu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.05.20. | 08:07

Poznati fudbaler pamti prvi nastup za reprezentaciju i gol koji je dao Fincima

Iz Kosmosa preko valjevske Budućnosti stigao je u Vojvodinu. Internacionalnu karijeru gradio je u ukrajinskom Šahtjoru, moskovskoj Lokomotivi, ali je ključne utakmice odigrao u Liježu. Sa Standardom stigao je do dve šampionske titule, ali i značajnog priznanja, biran je za najboljeg igrača belgijskog prvenstva. Iz Liježa prelazi u Liverpul, a do novih trofeja ponovo stiže u Belgiji, sada sa Anderlehtom.

Za reprezentaciju prvi put nastupa u Helsinkiju 2007. godine kada je postigao i svoj reprezentativni prvenac. Nedavno nam je Danko Lazović kazao da će ostati zabeleženo da je postigao prvi gol za reprezentaciju Srbije. Današnji sagovornik Milan Lane Jovanović ostaće upamćen kao strelac prvog gola Orlova na nekom od Mundijala. Lane je postigao prvi gol za Srbiju na nekom Svetskom prvenstvu. Bilo je to u Južnoj Africi.

Izabrane vesti

Naš poziv Milana Jovanovića zatekao je u Novom Sadu. Kaže da se u srpskoj Atini ne oseća veliki pritisak zbog virusa korona, ali da se ljudi pridržavaju propisanih mera. Nekadašnji fudbaler ne može bez fizičkih aktivnosti pa često upražnjava trčanje sa verom da će život ubrzo vratiti u normalne tokove.

Slede Lanetovi odgovori na Mozzartovih pet pitanja. 

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim fudbala?

“Oprobao sam se u velikom broju sportova, od atletike, rukometa, fudbala…Po čitav dan boravio sam na sportskim terenima, možda nisam bio podjednako talentovan za sve discipline, ali sam se u većini okušao. Kao i mnogim dečacima i meni je lopta bila prva igračka, fudbal velika ljubav, pa je logično što sam život posvetio najvažnijoj sporednoj stvari na svetu”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Jedan je Dragan Piksi Stojković. Zaista je bio veliki fudbalski majstor”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Kao dečak voleo sam Partizan, ali tu vrstu strasti više ne osećam. Navijam samo za reprezentaciju i sve moje navijačke emocije su usmerene ka Orlovima. Od klubova najviše pratim igre Anderlehta za koji sam nastupao”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Bilo je mnogo utakmica za pamćenje, ali jedan je debi za nacionalni tim. Prvi put obukao sam dres reprezentacije protiv Finske. Čak sam postigao pogodak. Ne dešava se često da na premijernom nastupu, za reprezentaciju, neko zatrese mrežu protivnika. Meni se posrećilo i tu utakmicu smatram za ključnu u karijeri. To je bila moja prekretnica, od nje su krenuli uspesi”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Francuski pisac, novinar, filozof i dobitnik nobelove nagrade Alber Kami bio je veliki ljubitelj fudbala. Kami je rekao da sve što je naučio o moralu i odgovornosti može da zahvali fudbalu. Mislim da je to i moja životna deviza”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz reda simulacija, SELTA (SIM) – BARSELONA (SIM). Domaći su smešteni između portugalskih velikana. Boavista je odigrala nerešeno 1:1 dok je Braga dobila poslednji meč sa 3:1.


“Pokušajte sa prelazom iz dva u dva”...


tagovi

pet na petMilan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara