(©chelseafc)
(©chelseafc)

Veliki dan za srpski ženski fudbal: Jelena Čanković potpisala za Čelsi

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.08.22. | 18:23

Najbolja naša fudbalerka za 2021. godinu

Ženski fudbal u Srbiji napreduje krupnim koracima, reprezentacija je nadomak baraža za Svetsko prvenstvo, a danas se dogodio i veliki, istorijski transfer u klupskoj konkurenciji.

Najbolja srpska fudbalerka za 2021. godinu, dobitnica Zlatne lopte, Jelena Čanković, postala je članica Čelsija!

Izabrane vesti

Transfer se najavljivao danima, a danas je postalo zvanično, engleski klub je zvanično objavio da je doveo kreatorku igre koja je prethodne tri sezone provela u švedskom Rozengardu i bila prošle godine najbolja igračica lige.

Kako su objavljivali švedski mediji, Čelsi i Arsenal su se javili da isplate otkupnu klauzulu koju je Jelena imala u ugovoru sa Rozengardom, a ona je posle toga odlučila da potpiše za klub sa plave strane Londona.

Inače kolika je razlika u odnosu na muški fudbal govori i podatak da je otkupna klauzula u ugovoru Čankovićeve bila 75.000 evra.

„Veoma sam uzbuđena što sam potpisala za Čelsi i osećam se sjajno što ću igrati za tim koji izraženu pobedničku kulturu i sjajne igračice. Jedva čekam da se predstavim navijačima i da zaigram pred njima“, rekla je Čankovićeva za klupski sajt.

Jelena Čanković je igrala za Spartak, a potom je kao maloletna potpisala za Barselonu, u kojoj je provela neko vreme. Sada je ponovo članica velikana, skorašnjeg finaliste Lige šampiona.


tagovi

Jelena ČankovićŽFK Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara