Arijan Ademi (©Reuters)
Arijan Ademi (©Reuters)

Veliki hendikep za Makedonce, Arijan Ademi završio reprezentativnu karijeru

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.03.24. | 13:13

Vezista više neće igrati za državni tim naših južnih komšija

Makedonija je ostala bez važnog igrača u reprezentaciji, jer je Arijan Ademi najavio da više neće biti motor u veznom redu. U reprezentativnu penziju odlazi sa 32 godine.

Informaciju je potvrdio i selektor Makedonije Blagoja Milevski, koji je uoči dve prijateljske utakmice sa Moldavijom i Crnom Gorom u martovskom terminu otkrio da je igrač zagrebačkog Dinama rekao da više neće moći da pomaže nacionalnom tim.

Izabrane vesti


“Razgovarao sam sa Arijanom. Nedostajaće nam i kao čovek i kao fudbaler. U odluci je kategoričan. Oseća da je ovo trenutak za kraj njegovih nastupa u reprezentaciji i na njega nećemo računati. Svi treba da se zahvalimo za njegov doprinos reprezentaciji Makedonije i našem fudbalu uopšte. Predložili smo da mu organizujemo oproštajnu utakmicu, njegova je odluka da li će se to desiti na utakmici protiv Hrvatske 3. juna ili na prvom domaćem meču u Skoplju“, izjavio je Milevski.

Arijan Ademi je rođen u Šibeniku, ali je odabrao Makedoniju zbog porekla svojih roditelja, iako je imao mogućnost da igra za seniorski tim Hrvatske. Dres Makedonije nosio je od 2014. godine, a upisao je 33 utakmica u kojima je postigao četiri gola.


tagovi

Makedonijareprezentacija MakedonijeArijan Ademi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara